≫ 

Tiodorović o Vranjancu koji je primio 2 vrste vakcina: "To nije smelo da se desi, procedura se zna"

- I dalje ćemo pratiti svaki dan njegovo stanje i imati potpuni uvid nad onim šta se sa tim našim građaninom Vranja dešava - naveo je epidemiolog

  • 44
Branislav Tiodorović

Foto: Tanjug/Tara Radovanović/ Pixabay

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović je, govoreći o slučaju vakcinacije dvema vakcinama različitih proizvođača, rekao da se desilo nešto što nije smelo i nije moglo da se desi da su poštovane procedure, piše RTS.

- Najvažnije je da tom pacijentu kod koga je došlo do davanja druge vakcine, a ne one koje je trebalo da primi kao drugu dozu, zdravstveno stanje pod kontrolom i sigurno je da ćemo i dalje pratiti svaki dan njegovo stanje i imati potpuni uvid nad onim šta se sa tim našim građaninom Vranja dešava - naveo je Tiodorović.

Napomenuo je da moramo da budemo svesni da je preopterećenost ljudi koji sporovode vakcinaciju ogromna, kao i da je interesovanje stanovništva veoma veliko.

- Tako nešto se ne sme ponoviti, procedura je poznata, procedura je jasna i ona se mora sprovoditi do kraja. Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz njegovih dokumenata - naglasio je Tiodorović.

Posle sastanka koji je trajao gotovo dva sata, nadležni su rekli da nije poštovana procedura u tom slučaju i da će se i dalje sprovoditi stručni nadzor, kao i da će narednih dana biti poznato ko je odgovoran zbog toga što je jedna osoba primila vakcine različitih proizvođača.

Naveli su i da su se sami uverili da se u ugostiteljskim i trgovinskim objektima u Vranju ne poštuju dovoljno epidemiološke mere.

Ne poštuju se mere distance

 

- Najveći problem u poštovanju mera jeste u trgovinskim centrima, odnosno u prodavnicima, odnosno u restoranima i kafićima. Ono što smo čuli i od inspektora je da se mere distance u restoranima i kafićima takođe ne poštuju - rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Gradske vlasti poručuju da će učiniti sve da pooštre mere koje su u njihovoj nadležnosti.

- Mi ćemo u narednom periodu sigurno učiniti sve da pooštrimo sve mere koje su u nadležnosti lokalne samouprave, da se poveća pre svega disciplina naših sugrađana i strožija kontrola svih epidemijskih mera - naveo je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Predstavnici institutâ "Torlak" i "Batut", Ministarstva zdravlja i Kriznog štaba, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova u gradu obišli su kovid ambulantu i kovid bolnicu, kao i mesto gde se građani Vranja vakcinišu.

Kapaciteti u obe kovid bolnice u Vranju su gotovo popunjeni, a do sada je vakcinisano oko 17.000 stanovnika Vranja.

Video: Vučić: Dostavićemo vam koju god vakcinu želite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HANI

    2. mart 2021 | 16:42

    Zasto nedaju neki papir na kome pise koju je va kcinu građanin primio? Kako li nas lece kad je pogresila vakcinu.

  • ccccccccc

    2. mart 2021 | 16:45

    Izgleda da slabo znate!!!!!

  • XS

    2. mart 2021 | 16:32

    Mere distance se ne poštuju na mestima gde se daju vakcine.Ja u masi ne mogu da držim distancu.Tamo je opšti haos gore nego na žurkama,verovatno je i osoblje sluđeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA