• 0

Posle godina u tesnom, punom vlage, Aničići dobili novi dom: Fotografije same govore o muci porodice

, Telegraf

U staroj trošnoj kući živeli su otac Rade, majka Mileva, ćerka Vidosava i sin Vidoje

  • 0
Ivanjica, porodica Aničić

Printscreen Youtube / Info LIGA Ivanjica

Četvoročlanoj porodici Aničić iz Ivanjice, koja je živela u nehumanim uslovima, danas su uručeni ključevi nove kuće. Pod okriljem humanitarne viber grupe „DobriSamarjanin“  ivanjički privrednici u saradnji sa lokalnom samoupravom sagradili su Aničićima novi dom, površine 62 kvadrata sa terasom.

U staroj trošnoj kući živeli su otac Rade, majka Mileva, ćerka Vidosava i sin Vidoje. Ograničenih radnih sposobnosti sa vidnim invaliditetom, Aničići su se mučili godinama, piše Info liga.

- Znači nam mnogo. Dole je bilo malo, ovo je sad veliki prostor. Mučili smo se, bilo je i vlage. Svi smo spavali u jednoj prostoriji. Sada će biti bolje - rekao je Rade Aničić.

Ivanjica, porodica Aničić

Printscreen Youtube / Info LIGA Ivanjica

- Stambena jedinica u kojoj je bila porodica Aničić pre ovoga biće kompletno renovirana. Biće useljene još jedna ili dve porodice. Tu postoje dva zasebna stana. Videćemo kome je to najneophodnije - predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

U planu viber grupe „Dobri Samarjanin“ je adaptacija  kuće za malog Dragoslava Milojevića, ali i izgradnja par kuća za ljude kojima je to potrebno.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima