Novosađanka tražila ideje za poklon učiteljici za 8. mart, a neki predlozi prelaze granice bahatosti

Umesto sitnice koja bi bila lep znak pažnje od strane deteta, predlozi su se okrenuli ka skupocenim brendiranim stvarima

  • 2
Poklon za 8. mart, cveće, dečak

Foto: Shutterstock

Iako je cveće poklon koji učiteljice najčeše dobijaju od svojih učenika za 8. mart, jedna majka je, u potrazi za kreativnijim poklonom, u Fejsbuk grupi pitala za savet oko poklona. Neki odgovori zadržali su se na cveću ili sitnim znacima pažnje poput čokolada, ručno rađenih čestiki i uramljenih personalizovanih pesmica, dok su drugi prelazili granice bahatosti.

Skupocene poklone predlagali su bahati roditelji, ali i oni koji bi na poklonu za učiteljicu, koji pre svega trebalo da bude znak pažnje, postavljali sopstvene proizvode koji su premašivali cene i od 50 evra.

Neki od njih predlagali su kutije pune skupocenih čokoladica koje prosečan stanovnik Srbije okusi možda jednom godišnje, kao i nimalo jeftine zlatne ruže.

Iako kutije sa mešavinom poklona izgledaju veoma lepo, teško da bi neki roditelj odvojio više od 3.000 dinara za jednu od takvih, u kojoj se nalazi drveno srce, gumica za kosu, minijaturna flaša šampanjca, sveska, hemijska olovka i krema za ruke.

Neki od predloga išli su i korak dalje, te bi u tom slučaju dete učiteljici u školu donelo veliku dekorativnu lampu, ručno pravljenu tašnu ili nakit skupocenog brenda.

Pokloni učiteljicama za dan žena jesu lepa tradicija, ali ona treba da ostane na tome da deca na neki način prosvetnim radnicima, koji aktivno učestvuju u njihovom vaspitanju i odrastanju podare znak pažnje i lepo sećanje, a ono ne mora da bude skupo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷‍♂️

    4. mart 2021 | 22:08

    Kompleksi , dokazivanje , slihtanje... nema goreg od takvih roditelja i jadna takva deca.. danima se prave grupe za poklone i lece kompleksi, i to traje i traje...

  • Ivana

    4. mart 2021 | 22:52

    Uvek se neka roditeljica druzi sa uciteljocom ili nastavnicom i one pó dogovoru osmisle sta kupiti .To su skupocene tasne ,slike ,zlatni nakit...Proverena informacija iz licnog iskustva !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA