≫ 

"Sistem je prenapregnut, pacijenti iz cele zemlje će se prebacivati u kruševačku bolnicu"

- Morali smo da angažujemo dopunske kapacitete - istakao je dr Goran Stevanović

  • 39

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas sastanak sa svim direktorima kovid bolnica u Srbiji, a posle sednice, javnosti se obratio direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je rekao da jedan deo populacije ne prihvata nošenje maski, vakcinaciju, ni mere distanciranja.

- Kada se razbole, onda je to najveći problem koji postoji, ali moramo da shvatimo da jedan deo našeg zdravlja predstavlja našu odgovornost. Sistem je zaista prenapregnut ovih godinu dana. Nije sve kovid, moramo da lečimo i nekovid bolesnike - istakao je on.

Kako je dodao, svako mora da napravi mali korak da pomogne bližnjima, sebi i zdravstvenim radnicima - da ukine sve kontakte koji nisu neophodni, ali pre svega, da se vakciniše.

- Morali smo da danas angažujemo dopunske kapacitete u bolnicama u Beogradu jer imamo veći broj prijema. Pacijenti i iz Beograda, ali i iz drugih mesta će biti upućivani u kruševačku bolnicu na dalje lečenje - rekao je dr Stevanović.

On je istakao da će u narednim danima donositi dalje odluke.

- Cilj je da očuvamo kapacitete ne-kovid sistema. Uradićemo maksimalno što možemo, ali molimo da pokušamo da budemo još odgovorniji i izvinjavam se što opominjem stalno. Zahvaljujem se svima koji su se vakcinisali i koji se pridržavaju mera. Molim vakcinisane da shvate da potpuni imunitet nastaje tek dve nedelje posle druge doze vakcine - istakao je doktor.

Kako je dodao, najviše hospitalizovanih je bilo decembra 2020. - oko 11.000 ljudi bilo je smešteno u bolnicama širom Srbije.

Video: Ovo je nova kovid bolnica u Kruševcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    8. mart 2021 | 12:04

    I mi smo prenpregnuti vise od vas i vasih mera,imacte uskoro pandemiju gladi u Srbiji..

  • Coca

    8. mart 2021 | 11:35

    Imam druga u Kbc (u mom gradu) kaže u petak bilo samo 13 novih pacijenta. A na Tv objavili preko sto. Toliko o tome. Diže se panika da ne propadnu vakcine.

  • Alex

    8. mart 2021 | 11:52

    Zatvorite onda fabrike gde su najveća žarišta u Aptivu u Leskovcu po 1500 radnika u jednoj smeni a vi zatvarate kafiće od 30 osoba. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA