Požar uništio ceo sprat u kući porodice iz Majura: "Izgoreo je deo gde je živeo naš pokojni sin"

Bračni par Manjenčić živi od jedne penzije, a šteta koja je nastala u vatrenoj stihiji prevelika je da bi je sami sanirali

  • 2
Požar, Majur, Šabac Foto: Privatna arhiva

Radmilu (68) i njenog supruga Mijaila Manjenčića iz sela Majur kod Šapca 5. marta, tokom večernjih sati, zadesila je velika tragedija - u njihovoj kući izbio je požar koji je potpuno uništio ceo gornji sprat.

Vatrena stihija odnela je ogroman deo onoga što su decenijama stvarali - oko 100 kvadrata kuće nestalo je za svega nekoliko sati. Do požara je, kako priča Radmila za Telegraf.rs, došlo zbog neispravnih odžaka, dok su oboje bili u prizemlju kuće.

- Negde oko 23 sata sam izašla u hodnik i osetila dim. Rekla sam mužu da nešto gori, čak smo i pomislili da možda možemo sami da ugasimo tu vatru, ali je bila prejaka. Vatrogasci su došli relativno brzo, ali je čitav sprat uništen. Ogroman je to prostor sa više soba. Tu je živeo naš pokojni sin. Inače, živimo sami, izgubili smo dvoje dece, sad imamo zeta koji nam pomaže - priča Radmila za Telegraf.

Kako kaže, ona ne radi, žive od muževljeve penzije, te je nemoguće da sami saniraju ogromnu štetu koja je nastala prilikom požara. Krov je potpuno uništen, a samo za njegovu popravku potrebno je oko 600, 700 evra. Kako procenjuju, šteta bi mogla da bude oko 10.000 evra.

- Dolazili su iz opštine, da pogledaju kakvo je stanje, kako bi nam se našli i pomogli. To se sada razmatra. Nama je od građevinskog materijala potrebno bukvalno sve - kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da je vatra bila toliko jaka, da je progutala sav nameštaj i odeću koja se nalazila u tom delu kuće.

- Požar se nije proširio na prizemlje, ali su zidovi i plafon mokri od vode, posle gašenja vatre na spratu kuće. Vatrogasci su dva sata gasili požar. Brzo su oni došli, ali je meni to trajalo kao večnost - priča Radmila.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Manjenčić, možete pozvati Radmilu na broj telefona 065/2434-777.

Video: Lokalizovan požar na Karaburmi, ali nema još uvek vesti o povređenima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA