≫ 

Otac tvrdi da je učiteljica udarila đaka: Zaštitnik traži izveštaj škole, slučaj prijavljen policiji

Nebojša Danković, otac dečaka koji pohađa školu u Miloševu kod Jagodine, naveo je da njegov sin zbog učiteljice svakodnevno dolazi kući pod stresom

  • 36
Nebojša Danković, Miloševo Foto: Facebook/Nebojša Danković

Policijskoj upravi u Jagodini prijavljen je slučaj navodnog maltretiranja i fizičkog nasilja nad detetom starim 10 godina u OŠ "Joca Milosavljević" u selu Miloševo.

Slučaj je, kako saznajemo, prijavio otac dečaka Nebojša Danković.

- Imali smo 25. februara prijavu povodom ovog slučaja. Otac je prijavio. Obavljen je razgovor sa ocem deteta, kao i učiteljicom i rukovodstvom škole. O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini, kao i Centar za socijalni rad. Njima je dostavljen izveštaj - kažu za Telegraf.rs iz jagodinske policije.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Zaštitnik građana koji je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Osnovne škole "Joca Milosavljević" i Centra za socijalni rad iz Jagodine, kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta, Zaštitnik građana od Osnovne škole "Joca Milenković" u Miloševu blizu Jagodine traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je škola preduzela u ovom slučaju - navodi se u njihovom saopštenju.

Kako se dodaje, Zaštitnik od jagodinskog Centra za socijalni rad traži da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica dečaka nalazi na evidenciji Centra, kao i da li je ranije bilo nekih prijava, saznanja ili sumnji o eventualnom nasilju nad dečakom.

Od resornog ministarstva, Zaštitnik građana traži da izvrši nadzor nad radom pomenute škole i da mu u istom roku dostavi izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je preduzelo u ovom slučaju.

Kako su mediji preneli, otac dečaka, Nebojša Danković, naveo je da njegov sin trpi nasilje od strane svoje učiteljice i da svakodnevno dolazi iz škole pod velikim stresom, te da se fizički napad desio 25. februara. Kako je Danković ispričao, učiteljica je njegovog sina pesnicom udarila po desnoj šaci dok je bio u toaletu.

Škola u kojoj se incident dogodio, ovim povodom se još nije oglašavala.

Povodom ovog slučaja, kontaktirali smo sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Jagodini, ali nam do objavljivanja teksta, nije odgovoreno na pitanja.

Video: Nasilje usred vrtića: Otac ošamario sinovljevog druga, dečak pao na pod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tony

    11. mart 2021 | 16:05

    auuu... pa šta sam ja batina dobio od učiteljice... i nisam jedini naravno, mnogi su. još je moja divna učiteljica (najbolja na svetu) imala i blagoslov od mojih da me lema svaki dan kolko hoće. hvala joj za svaku packu, za sve pocupane cuperke, za svaku sljagu... sva sam zaslužio, trebala je još više da nas marise, ispali bi još bolji. mada, ruku na srce, skoro svi iz odeljenja zavrseni fakulteti, niko ali bas niko problem sa zakonom. sve pošteni i dobri ljudi.

  • Nastavnica

    11. mart 2021 | 18:00

    Gospodo draga,da ste u skoli sa decom koja imaju sva prava dok vi nemate ni jedno jedino,pitala bih vas! Kada vas ismejavaju,kada se setaju,smeju,pustaju muziku,odgovaraju i omalovazavaju. Izbacis ga sa casa,on se smeje,unosi se u lice,prozoves ga da odgovara on stoji i cuti,kazem mu da sedne on seta po ucionici....Ruzne stvari ne zelim ni da vam pisem. Ako vices na njega,sutra su tu i mama i tata,ako ga srusis,mamini i tatini sinovi prodju da te i ne pitaju,samo narede.... Kada sam ja bila djak,nastavnik i profesor se postovao,danas,danas smo kao mala deca,koja ne smeju da oisnj,da podignu glas,ne daj Boze da ga osamaris kada ti se unosi u lice i ismejava,dobijes mkmentalni otkaz!!!! Sve je da izvinite i ako sam prosvetni radnik otislo u tri lepe....

  • Ja pa ja

    11. mart 2021 | 18:02

    E kada je učitelj, nastavnik udarao po ušima imali smo sjajnu decu i omladinu, poslušnu, pametnu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA