Dr Kon posle sastanka s Vladom: "Sad nam ni 10 dana zatvaranja neće pomoći, nove mere uskoro"

Nismo dobili poziv za sutrašnji sastanak, navodi Kon. Nove mere narednih dana

  • 57
Predrag Kon Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je na konsultacijama medicinskog dela Kriznog štaba s premijerkom Anom Brnabić struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštrene, a da će o tome kakve će biti biće odlučeno sutra ili narednih dana.

On je za TV N1 ponovio da mere uvedene za vikend nisu bile dovoljne da se stopa zaraze smanji i da je medicinski deo Kriznog štaba govorio da one nisu dovoljne i da su kozmetičke.

Naveo je da minimum za "zatvaranje", odnosno vreme tokom kojeg treba da se smanje kontakti, kako bi došlo do smanjenja broja zaraženih, sada nije više 10 dana, nego 14 dana.

- To je minimum vremena koje će biti potrebno da se spusti aktivnost virusa - rekao je Kon.

Smatra da moraju da se sprovedu oštre mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Kon je naveo da današnje konsultacije s premijerkom protekle u konstruktivnoj atmosferi i naveo da je medicinski deo Kriznog štaba ostao na svojim pozicijama, zbog činjenice da se epidemiološka situacija pogoršava, i pored vakcinacije.

Mediji prenose, posle konsultacija Brnabić sa članovima medicinskog dela Kriznog štaba, da će sastanak Kriznog štaba biti održan sutra i da će se tada znati koje će biti to nove restriktivne mere.

Kon, međutim, kaže, da nikakav poziv za sastanak nije dobio.

- Kad će te mere biti sprovedene, ostavljamo da vidimo i čekamo, nismo dobili za sutra poziv za sastanak - rekao je Kon.

Video: Kisić: Zatvaranje na određeni period poželjno kako bi ojačali sistem i spasili zdravstvene radnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zbunjen

    14. mart 2021 | 22:32

    Jel hoće neko da mi objasni zašto hoće opet da nas zatvaraju,mi smo prvi u evropi u svemu pa i u vakcinisanju.U čemu je problem sad?

  • Ana

    14. mart 2021 | 22:02

    Pomoglo bi nam da tebe vise ne gledamo. Ni tebe, ni Dariju ni ostale....Smucili ste narodu svaku veru u svoje dobre nsmere, jos pre godinu dana. Bes samo raste

  • Ekica

    14. mart 2021 | 21:34

    Pusti narod sve otvori..nista više nećeš imati zaraženih...pa vi ste vakcinisali sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA