≫ 

Brnabić danas razgovara s medicinskim delom Kriznog štaba o mogućim novim merama. Sutra sednica

- Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bi razgovarala sa lekarima još jednom - kazala je premijerka

  • 74

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa biti održana u utorak ali da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim merama protiv korone.

- Sutra će biti sednica Kriznog štaba. Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bi razgovarala sa lekarima još jednom - rekla je premijerka novinarima nakon posete Kosjeriću, prenela je Beta.

Ona je dodala da će u razgovoru sa njima biti sagledane mogućnosti i da će onda biti usvojene mere za suzbijanje pandemije korona virusa.

Ranije danas objavljeno je da će Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojiti mere koje je juče dogovorila u konsultacijama sa medicinskim delom Kriznog štaba.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je juče, tokom obilaska lazarevačkog sela Junkovca, rekla da će mere "sigurno morati da budu pooštrene".

Ona je navela da razume zdravstvene radnike, ali da se mora razmišljati i o tome šta će doneti dodatne restrikcije u smislu dodatnog kršenja mera koje ne može da se kontroliše.

- Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene - rekla je premijerka.

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid bolnica, tražili su pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou prelazi 4.500, kovid bolnice su pune, od petka je jedan deo KBC Zvezdara ponovo vrćen u kovid sistem, raste broj pacijenata na respiratoru, ali raste i broj umrlih od posledica kovid-19 na dnevnom nivou.

Za nama je vikend tokom koga su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, sve ostalo bilo je zatvoreno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No name

    15. mart 2021 | 14:31

    Previse sprdnje

  • Ahhaahaha

    15. mart 2021 | 14:32

    Danaa kaze necemo odrzati sednicu samo cemo usvojiti ono sto kaze medicinski deo kriznog staba. Prodje par sati, ona izjavi idem za Bgd da odrzim jos jedan sastanak, da bi dogovorili da sutra imamo jos jedan hahaha Pa cekaj zeno, odluci se vise.

  • Dana

    15. mart 2021 | 14:29

    I juce je razgovarala, sednica se odlaze do petka, bruka i sramota Niti nesto radi , ni ne radi svi na cekanju, da nije krizni stab u Bahreinu!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA