≫ 

Gradonačelnik Pančeva odgovorio da li požar koji je izbio preti da ugrozi zdravlje ljudi

U prostoru u kome se dogodila nesreća osim nekoliko starih mašina nije bilo ničega, a da će istraga utvrditi uzrok požara kao i da su vatrogasci relativno brzo u, roku od dva sata, lokalizovali i ugasili požar

  • 1
Pančevo požar Foto: Tanjug/Vladimir Đoković

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović potvrdio je jutros da su vatrogasci lokalizovali i ugasili požar koji je u ponedeljak oko 17.30 sati izbio na 800 m2 prostora u bivšoj fabrici stakla u Pančevu, koju sad novosadska firma "Promist" koristi za skladištenje veštačkog đubriva i da nije bilo opasnosti po zdravlje ljudi.

Stevanović je za televiziju "Prva" rekao da po saznanjma koje nadležni organi imaju, u prostoru u kome se dogodila nesreća osim nekoliko starih mašina nije bilo ničega, a da će istraga utvrditi uzrok požara kao i da su vatrogasci relativno brzo u, roku od dva sata, lokalizovali i ugasili požar.

Video: Gori bivša staklara u Pančevu: Stigla je pomoć i iz Beograda

Gradonačelnik je izjavio da firma "Promist", koja je vlasnik celog objekta, koristi za skladištenje veštačkog đubriva samo deo prostora stare staklare i da ovaj deo koji je neposredno goreo nije u blizini onog dela u kojoj se veštačko đubrivo skladišti i da nije bilo neke realne opasnosti od ugrožavanja zdravlja i bezbednosti ljudi.

Stevanović je potvrdio da sve nadležne, a pre svega republičke institucije vrše potrebne kontrole skladištenja đubriva i da nije realna sitaucija da se u Pančevu dogodi takva katastrofa kakva se recimo dogodila u Bejrutu, ali da je zbog toga razumljiva pojačana zabrinutost i pažnja javnosti zbog ovo događaja bez obzira što realne opasnosti u sinoćnom događaju nije bilo po zdravlje ljudi.

Rečeno je i da je Štab za vanredne situacije u Pančevu u komunikaciji sa svim nadležnim institucijama i Gradskim zavodom za javno zdravlje koji je izašao na teren i čekaju se danas zvanični rezultati merenja zagađenja vazduha, ali da preliminarni rezultati iz Zavoda ukazuju da nije bilo drastične pojave emisije praškastih materija u vazduhu.

Gradonačelnik je potvrdio i da vlasti Pančeva prate situaciju i da su u komunikaciji sa svim nadležnim institucijama i službama kao i sa firmom "Promist" kako bi se utvrdilo šta se desilo i kako je došlo do požara.

Video: Požar u staroj staklari u Pančevu: Vatrenu stihiju gasi 12 vatrogasaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma ajte molim vas

    16. mart 2021 | 12:10

    Dečak ne zna gde se zakopčava a ne da li je grad ugrožen.To što neko ima clansku kartu stranke i tridesetak godina ne znači da nešto i zna,naprotiv,većina kadrova stranacki raspoređenih na funkcijama niti je strucno niti iskusno za onavljanje funkcija nego sve što se trazi od njih je poslušnost i ispinjavanje zadataka kao npr ovaj,izades i kazes sve je pod kontrolom a što je požar bio na 100 metara od atomske i ekoooške bombe u sred grada i nike vazno ni opasno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA