≫ 

Zaposleni u vrtićima uputili hitan dopis: Traže da dolaze samo deca čiji roditelji moraju da rade

Sindikati uputili hitan dopis premijerki, ministru prosvete i Kriznom štabu za borbu protiv korona virusa

  • 18
Vaspitačica, maska, vrtić, koronavirus Foto: Shutterstock

S obzirom na to da Krizni štab za borbu protiv korona virus danas nije doneo odluku da se u sklopu novih oštrijih mera koje stupaju na snagu večeras i važiće do ponedeljka, zatvore i vrtići sindikati predškolskog vaspitanja i obrazovanja uputili su hitan dopis premijerki Srbije Ani Brnabić, ministru prosvete Branku Ružiću i Kirznom štabu, u kojem traže da se dozvoli da u obdanište idu deca samo onih roditelja koji moraju da rade. 

- Poštovani, s obzirom na to da ni ovaj put zaposleni u predškolskim ustanovama nisu izuzeti od rada, iako je epidemiološka sitiacoja sve gora, smatramo da ste u obavezi da naložite određene mere i prema korisnicima usluga vrtića (roditelji/staratelji) a koje se tiču boravka dece i vrtićima - navodi se u dopisu:

- Kako nije problem ograničiti rad mnogih institucija, verujemo da nije i ne može biti problem  ograničiti dolazak dece u vrtiće. Predlog koji nema potrebe objašnjavati i razlagati, je da se dozvoli dolazak samo dece čiji su roditelji u ovom trenutku radno angažovani - piše u dopisu koji su potpisali Samostalni sindikat predškolskog obrazovanja i vaspitanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost".

Dodaju i da ako već zaposleni u vrtićima moraju da budu radno angažovani, onda bi novčana pomoć iz budžeta Srbije koju su predlagala tri reprezentativna sindkata u toku prethodne godine, bila mala satisfakcija.

Podsetimo, vrtići nisu radili samo u periodu vanrednog stanja prošle godine, a posle toga jedno vreme pohađala su ih deca samo roditelja koji su morali fizički da budu prisutni na poslu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    16. mart 2021 | 15:12

    Smanjiti lepo svima plate! Ovo je bezobrazluk. Zašto su vaspitači u nadređenoj situaciji u odnosu na kasirke, apotekarke.... I sramota je da svi koji su na državnom budžetu traže da se ne radi... sede kući i primaju plate. A šta će biti sa privatnim sektorom? Nama se ne isplaćuje plata iz državnog budžeta!!!!!!!

  • Jelena

    16. mart 2021 | 15:47

    Podrzavam vaspitacice,mali milion roditelja setka a vaspitacice im cuvaju decu,a svima glava u torbi

  • Miloš

    16. mart 2021 | 14:43

    Uf kako im se ne radi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA