≫ 

Đorđe iz filma "Otac" 5. put ide na putovanje dugo 16 sati: Opet će peške od Kragujevca do Beograda

Đorđu Joksimoviću 2015. godine oduzete su tri ćerke, a te godine pešaka je išao do Beograda čak 4 puta

  • 26
Djordje Joksimovic Printskrin: Prva TV

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, kome su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, sutra u 7 ujutru, po 5. put, kreće iz Kragujevca do Beograda pešice, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Ovaj izmučeni čovek, po kojem je snimljen film "Otac" Srdana Golubovića, godinama se bori za starateljstvo, a te 2015., kada su ćerkice prebačene u hraniteljsku porodicu, 4 puta je išao na dugo putovanje, sa molbom da mu se deca vrate.

- Krećem sutra u 7 sati sam. Verujte mi, znam svaki metar tog puta. Ne planiram da nosim ništa osim jedne flašice vode. Idem do Predsedništva, da apelujem na predsednika države, da se ovaj moj slučaj reši - kaže Joksimović za Telegraf.rs.

Ovaj put dug 140 kilometara ima za cilj da još jednom skrene pažnju javnosti na njegov problem. Đorđe se, kaže, nikada, pa ni sada, nije plašio tih kilometara, jer mu je u glavi samo bila želja da njegove ćerke ponovo budu sa njim.

- Ovoga puta bolje znam, neću proći kao prvi put, kada sam došao do mesta gde su mi rekli da ne mogu tuda, pa sam morao da se vraćam i tu izgubio puno vremena. Tog prvog puta sam išao i po najvećoj kiši, patika mi se pocepala, stopalo raskrvarilo... Čak sam i spavao kraj asfalta, u nekoj napuštenoj kućici - priseća se naš sagovornik kojeg baš ništa nije sprečilo da stigne do Vlade, te 2015. godine.

Ponavlja da je ispunio sve uslove koje mu je Centar za socijalni rad tražio, ali da su dečica i dalje smeštena u hraniteljskoj porodici u Topoli.

- Imam suđenje 29. marta, pa ćemo videti šta će se dalje dešavati. Na ovaj put sam rešio da krenem ponovo pešaka, da bih pokazao svoju želju, požrtvovanost... iako mi je bezbroj prijatelja nudio prevoz kolima, ja sam to odbio - ističe Joksimović.

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako kaže, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, te tvrdi da ima sve uslove da mu deca budu vraćena.

Video: Samohrani otac je radeći u Hitnoj pomoći spasao hiljade ljudi, a sada njemu treba naša pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    16. mart 2021 | 23:45

    ZASTO ZVERSKI MUCITE OVOG OCA !!! VRATITE DECU RODITELJU I POMOZITE IM DA ODRASTU PORED OCA A NE DA PATE ZBOG BIROKRATSKE ODLUKE !!!

  • ...

    16. mart 2021 | 23:49

    Pa sta je sa ljudima više. Gde je ona kuća od srca da čoveku napravi kuću, nadju mu neki posao da vrati decu,šta je bre ovo vise.

  • Berane

    16. mart 2021 | 23:33

    Uzmi pravdu u svoje ruke...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA