≫ 

Preokret: Najmlađi osnovci sledeće nedelje ipak idu u školu

Doneta odluka na sastanku medicinskog dela Kriznog štaba i premijerke Ane Brnabić

  • 37
Dete škola ulica ranac deca Foto: Tanjug/AP

Najmlađi osnovci od prvog do četvrtog razreda ipak naredne nedelje idu u školu.

Đaci osnovnih škola prvog ciklusa (od prvog do četvrtog razreda) od ponedeljka 22. marta 2021. godine ići će u školu, kao što je to bio slučaj i do sad - u redovnu nastavu, dok đaci od petog do osmog razreda osnovnih škola i svi srednjoškolci pratiće nastavu onlajn, saopštava Ministarstvo prosvete.

- Na sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je danas da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno. Svakako, u pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka -navodi Ministarstvo.

Lokalni krizni štabovi tako imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović nagovestio je ranije danas za Tanjug da će od ponedeljka škole ostati otvorene za niže razrede.

Viši razredi osnovne škole i srednjoškolci će nastaviti nastavu da prate onlajn i naredne nedelje.

Tiodorović je rekao i da će pozvati sve poslodavce da ukoliko je moguće dozvole zaposlenima rad od kuće, kako bi bar jedan od roditelja mogao da bude sa decom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С.

    19. mart 2021 | 15:09

    ДА ЛИ СТЕ ВИ НОРМАЛНИ?.

  • suarez

    19. mart 2021 | 14:57

    Lepo sam rekao pre oko mesec dva da ovi više ništa ne znaju . Imam troje dece 5 razred treći i Vrtic . Jedno online drugo u školi , ja kao privatnik ne mogu da radim zatvoren sam . Rastu obaveze prema državi i poveriocima . Nikog nije briga jedno dete ni je zaštićeno kod kuće a ova druga dva mogu da donesu bila šta od virusa kući .. nigde logike i reda užas

  • Cc

    19. mart 2021 | 14:49

    Pa ovaj krizni stab je cirkus ne znaju ni gde je levo ni gde je desno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA