≫ 

Porodica iz Trstenika unajmila firmu da odseče orah u dvorištu: Umesto drveta, srušili im kuću

Jovanovići su želeli da se reše starog oraha čije grane su se nadvijale nad njihovim domaćinstvom i predstavljao je potencijalnu opasnost

  • 18
Nesreća obrušavanje Foto: Facebook/Misko Plocin

"Drvo ostalo, a kuću srušili...šteta... evo ga Ferguson, slepljen ki u Vukovar", komentariše Miloš Marinković, dok snima ogromnu štetu na imanju porodice Jovanović iz Selišta kod Trstenika.

Porodica Jovanović prodala je orah ispred porodične kuće, unajmila lokalnu firmu da ga iseče, a zatim su otišli na njivu da se bave svojim poslom. Srećom... imali su posla, jer nisu bili pristuni da posmatraju obaranje drveta.

Umesto isečenog stabla, njima su uništeni deo kuće, traktor, automobil i freza. Prizor kao da se dogodio zemljotres. A orah - ni makac.

Marinkovićev snimak već se deli na društvenim mrežama, a prizor je neverovatan.

Kako je za Blic ispričao autor snimka, Jovanovići su želeli da se reše starog oraha čije grane su se nadvijale nad njihovim domaćinstvom i predstavljao je potencijalnu opasnost. Za ovaj posao su unajmili ljude koji se bave sečom drva i trebalo je na bezbedan način da uklone orah koji je veoma blizu kuće.

Međutim, dok su Jovanovići bili u svojoj njivi, izvođači radova su došli i pokušali da obore stablo.

- Kako je orah poprilično veliki, zasekli su ga i vezali ga za traktor i za stub nadstrešnice kuće i pokušali na taj način da ga obore. Međutim, kako su povukli traktorom, orah se nije ni pomerio, a stub nadstrešnice je popustio - objasnio je Marinković.

Deo krova je pao ispred kuće i uništio kombajn, a crep je popadao i po automobilu na kome su razbijena stakla. Takođe, kola puna pšenica su zatrpana pod strehom, a prava sreća je da nije bilo ljudskih žrtava.

- Jovanovići i izvođači radova su se na kraju nagodili o isplati štete - ispričap je Marinković.

Video: Majka troje dece je preko noći izgubila sve: Kuća joj je izgorela u požaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    21. mart 2021 | 01:43

    Al ga opravili svaka im cast

  • Распучин

    21. mart 2021 | 06:53

    А тетка као воденични камен, само меље.

  • Zec, lisica, jarebica.

    21. mart 2021 | 07:01

    Eto Znala sam. Orah nikako ne valja sjeći. Tako da znate i ostali. Moj ujak je posjekao nekoliko oraha iz dvorišta i svašta mu se nešto izdešavalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA