≫ 

Deda Miodrag za 8 godina skupio 9.000 čepova: Ima i dva puna džaka fiskalnih računa, i to slučajno

Ovaj čovek iz sela ispod obronaka Divčibara ima vrlo specifične i jedinstvene kolekcije

  • 2
Miodrag Radovanović kolekcija čepova Foto: Rina.rs

Miodrag Radovanović iz sela Ražana ispod obronaka Divčibara ovih dana prebrojao je čepove od flaša koje je ispraznio za 8 godina. Celo selo je u šoku kada je izračunalo da je ovaj starac za to vreme skupio čak 9.000 zatvarača, a njegova evidencija je jedinstvena.

- Čepove sam počeo da skupljam kad su počele nagradne igre, a onda mi je to prešlo u hobi. Sve sam ih pomno čuvao, a i kad bih svraćao u lokale, zaposleni bi to znali i za ambalažu koju su otvarali, davali mi čepove. Nisam uzimao od onih flaša koje nisam lično koristio. Ni sam nisam očekivao da je brojka ovoliko visoka, izgleda da je u poslednjih 8 godina kroz moje ruke prošlo oko dva šlepera ambalaže - rekao je Miodrag za RINU.

Međutim, osim čepova, u njegovoj kolekciji nalazi se još mnogo toga. On skuplja i fiskalne račune godinama unazad, vozne i autobuske karte, pa se može reći da je on jedan od retkih u Srbiji koji zna koliko novca u šta je uložio, koliko je popio, pojeo i vozio se.

- Džak sa čepovima ima oko 18 kilograma, ovi sa papirima su malo lakši. Ljudi se mahom čude ovom mom neobičnom hobiju, ali ja sam takav. U raznim sporovima na sudu, mahom oko imovinskih odnosa proveo sam oko 40 godina i za sve to vreme naučio sam da sve treba da se čuva jer se ne zna kad može zatrebati kao dokaz - kroz šalu je rekao Miodrag.

Od 9.000 flaša koje je otvorio, kako kaže, najviše je bilo onih pivskih, ali Miodrag naglašava da je u tome znao meru i da nije preterivao. Jedan od najvrednijih radnika u selu, živi zarađujući u nadnici i iako ima 78 godina, radi kao da mu je 30 godina manje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA