≫ 

Kisić o radnicama koje su vukle dete: "Moguće je da dođe i do gubitka posla, snosiće posledice"

Kisić Tepavčević pozvala da se sačeka okončanje postupka uz navode da se videlo neprimereno ponašanje radnika na terenu, te da je moguće i da izgube posao

Darija Kisić Tepavčević Foto: Tanjug/MINISTARSTVO RZBS

- Dobrobit deteta je iznad svega u svim procenama, mi smo pokrenuli postupke o odgovornosti - rekla je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević komentarišući snimak na kom se vidi kako službenice Centra za socijalni rad na silu pokušavaju da izvuku dete iz kuće u Blacu.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu "TV Prva" istakla da su zaposleni u Centru za socijalni rad očigledno prekršili pravilnik i da će zbog toga snositi posledice.

- Pravilnik o ponašanju socijalnih radnika je povređen. Vidimo komponente potencijalnog zlostavljanja. To je nešto što je očigledno i što ne sme da se dešava. Pričekajmo da se završi postupak, videli smo naprimereno ponašanje radnika na terenu. Moguće je da dođe i do gubitka posla. Svima je interes isključivo prava i zaštita dece - rekla je ministarka.

Dečak (13) i devojčica (10), poslednjih godinu dana, od smrti majke, žive sa nepokretnom bakom Ljiljanom D. i o njoj sami brinu.

- Predala sam zahtev za starateljstvo. Ja mogu o njima da vodim računa. Ovo je bilo strašno, četiri sata su nas maltretirali. Ja sam izašla da branim dečaka. Jedna socijalana radnica me je gurnula, zatvorila vrata. Ko će bolje da ih čuva od mene, ja sam o njima i brinula - pita baka.

Socijalni radnici vuku dete Printskrin: Facebook/Dejan Marković Milošević

Komšija, autor snimka koji je osvanuo na društvenim mrežama, navodi da je ovoj porodici pritekao u pomoć kada je čuo da su socijalni radnici došli po decu.

- Kamere su sve pokazale, to je katastrofa. Ispred kuće sam video jake policijske snage i još nekoliko ljudi u civilu. Znao sam da su došli po decu, zato što su i ranije pretili. Svakodnevno su vršili pritisak, pretili da će da joj odvedu decu. Oni su bili preplašeni - rekao je on.

Video: Kisić Tepavčević: Razvili smo novi algoritam za otkrivanje i postupanje sa zaraženom decom u školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kRS

    21. mart 2021 | 11:39

    "Moguće da će dobiti otkaz"?!?! MOLIM?! To ne treba ni da bude diskusija!!!!!

  • Zoran

    21. mart 2021 | 13:29

    Ne razumem kako su i policajci gledali kako se krši zakon u njihovom prisustvu... posebno kada su vukli dete i zatvarali vrata... MORALI SU DA REAGUJU.

  • objektivan

    21. mart 2021 | 10:57

    Ona prica o tome kako nije smelo tu da bude trece lice koje to sve snima,po tome ako nema snimka nema ni krivice ova tri parazita iz socijalne sluzbe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA