≫ 

"Što da sedimo kod kuće i odreknemo se provoda": Dok je Srbija zaključana, mladi hrle u Bijeljinu

S obzirom na to da su epidemiološke mere pooštrene u našoj zemlji, Srbi su išli u Republiku Srpsku da kupuju belu tehniku, odu u salon lepote, provedu se...

  • 33
Granični prelaz Badovinci Foto: Dragan Grujić

Zbog novih mera protiv korona virusa koje su u Srbiji ove sedmice primenjivane zbog pogoršane epidemiološke situacije, stanovnici pograničnih mesta sa Republikom Srpskom su više nego ranije prelazili državnu granicu.

Brojni Mačvani i Sremci su više nego uobičajeno putovali u Bijeljinu ne samo zbog jeftinijeg goriva, već i da bi šopingovali u tržnim centrima, provodili se u tamošnjim restoranima i kafićima, posećivali su velnes centre, frizerske i salone lepote.

Sve što je u Srbiji proteklih sedam dana bilo zatvoreno, svega nekoliko kilometara preko državne granice je bilo dostupno i mnogi nisu odoleli bez obzira što je, kako su proteklih dana pisali tamošnji portali i u Republici Srpskoj zbog korona virusa pogoršana epidemiološka situacija.

Pooštravanje mera i u RS

Odluka Republičkog kriznog štaba koju su mediji u Republici Srpskoj objavili danas popodne o pooštravanju mera, slično kao u Srbiji, mnoge je zatekla na ručku u etno naselju nadomak Bijeljine koje je najbliže i omiljeno mesto za porodične izlaske vikendom.

- Upravo sam pročitao da od sutra i ovde zatvaraju ugostiteljske objekte i tržne centre. Od sutra ćemo dolaziti samo po gorivo - priča Šapčanin S. D.

Granični prelaz Badovinci Foto: Dragan Grujić

Granični prelaz Badovinci Foto: Dragan Grujić

Kako je objavio javni medijski servis u Banjaluci, od sutra je u Republici Srpskoj zabranjen rad ugostiteljskih objekata, trgovačkih centara, frizera, kozmetičkih salona, velnes centara, skijališta i ustanova kulture.

- Sutra treba da idemo na proslavu mladenaca pa smo iskoristili da ovde kupimo poklon jer kod nas ne rade prodavnice bele tehnike. Ovde je jeftinije, a prilikom povratka u Srbiji možemo da ostvarimo povraćaj pdv-a - kaže S. G.

Najviše prelaze mladi kojima su uskraćeni izlasci

Na graničnom prelazu "Pavlovića most" kažu da su proteklih nedelju dana granicu više nego uobičajeno prelazili mladi ljudi kojima su u Srbiji uskraćeni izlasci u kafiće.

- Do nedavno je tamo bila i muzika uživo, koja je kod nas odavno zabranjena. Zašto da sedimo kod kuće i odreknemo se provoda kada nam je blizu, svega desetak kilometara. Skoknemo na piće i vratimo se - priča jedan mladić.

Nove, oštrije mere u Republici Srpskoj, uvedene su zbog povećanja broja zaraženih korona virusom. Više portala u ž Bijeljini je nakon zaključavanja ugostiteljskih objekata u Srbiji i masovnijih dolazaka u njihov grad prenosilo stavove lekara da to može negativno da utiče na epidemiološku situaciju.

- Ako je u Srbiji i Hrvatskoj lokdaun, vi za vikend u Bijeljini možete da vidite samo strane registracije automobila. Dovoljno je da samo jedna osoba uđe zaražena, i imamo problem. Stanovništvo se nije pridržavalo propisanih mjera, a to je najmanje što svi zajedno možemo, da zaštitimo i sebe i druge, da poštujemo pripisane mjere - rekla je za RTRS primarijus dr Danijela Đukin, direktorka Doma zdravlja u Bijeljini.

Video: Žurka na brodu u sred bela dana dok je Beograd kao tempirana bomba zbog korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    21. mart 2021 | 20:46

    Budale idu svuda sem tamo gde treba. Vakcinu ne pomišljaju da prime

  • Kruševac

    21. mart 2021 | 20:18

    Tri meseca da je pametna ova Vlasta da udari zabranu da smanji ovu muku

  • Nema provoda

    21. mart 2021 | 20:04

    Što su išli,išli su.Od sutra i ovdje taraba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA