≫ 

Odlična vest za roditelje u ovom srpskom mestu: Nijedan mališan više neće ostati ispod crte za vrtić

Prilika za ukidanje liste čekanja i otvaranje novih radnih mesta

  • 0
Kosjerić, vrtić Foto: RINA

Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Opštini Kosjerić su odobrena sredstva u iznosu od 9 miliona dinara za adaptaciju dve učionice i hodnika na spratu predškolske ustanove "Olga Grbić". Adaptacijom ovog prostora ukida se lista čekanja za mesto u vrtiću, i na taj način rešava se dugogodišnji problem roditelja sa teritorije ove opštine.

- Realizacija ovog projekta prepoznata je kao ona od velikog značaja. MDULS opredelilo je devet miliona dinara za tu namenu. Osim što više neće biti liste čekanja i svako dete će imati svoje mesto u predškolskoj ustanovi, dobiće se i više prostora za njihovu aktivnost, olakšati posao zaposlenima, ali i otvoriti mogućnost za nova radna mesta - rekla je Marija Obradović ministarka MDULS prilikom posete Kojseriću.

Ona je istakla da je lokalnim samoupravama iz Budžetskog fonda bilo dostupno 460 miliona dinara, i da je bilo jako teško odlučiti koji projekti će biti finansirani na taj način.

- Raduje me vidno buđenje gradova i opština, shvataju koliko je apliciranje kroz projekte važno. Najčešće se novac koristi za realizaciju infrastrukturnih ciljeva, zatim digatilizaciju u opštinama, finansiraju se sportske, kulturne i sportske manifestacije i otklanjaju posledice elementarnih nepogoda - istakla je Marija Obradović.

U decembru prošle godine Opština Kojserić potpisala je ugovor i za realizcaiju Jedinstvenog upravnog mesta koje dodatno obrzava obavljanje svih adminstrativnih poslova, a sada se radi i revizija kako bi bila izgrađena rampa za nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA