Scene da se zalediš: Nezapamćeni smetovi u delovima Srbije, zabranjen prolaz vozačima bez opreme

Prizor januarski na samom kraju marta

  • 4
Nova Varoš Foto: RINA

Jak sneg i dalje ne prestaje da pada širom Zapadne Srbije. Intenzivne padavine izazivaju zastoje na magistralnim putevima od Zlatibora ka Novoj Varoši, zatim od centra Nove Varoši ka Zlataru i dalje ka Aljinovićima saobraćaj se takođe odvija uspereno i formirane su kolone vozila.

- Sneg ne prestaje i sipa, kao da je januar. Uslovi za vožnju su izuzetno otežani, od Zlatibora do Nove Varoši putovali smo duplo duže nego inače - rekao je za RINU Nikola Stojanović.

Na kolovozima se nalazi nekoliko centimetara snega. Putari su na terenu i rade na raščišćavanju magistralnih i regionalnih puteva, ali jake padavine otežavaju im posao.

Saobraćajna policija kontroliše vozila i ne pušta vozače koji nemaju zimsku opremu na deonicu od Nove Varoši ka Zlatiboru.

Sneg intenzivno pada i na području opštine Prijepolje, u nižim delovima nema problema u saobraćaju, ali padavine zadaju velike probleme vozačima koji se kreću ka Crnoj Gori preko Jabuke.

Nezapamćeni smetovi u babušničkim planinskim selima

U u zabačenim planinskim selima u okolini Babušnice pao je sneg kakav ne pamte ni najstariji meštani, pa u probijanju puteva ka selima, osim mehanizacije opštine Babušnica, učestvuje i mehanizacija susednih opština Gadžin Han i Dimitrovgrad.

Video: Kroz ovaj sneg i mašina teško prolazi: Selo Vrelo okovano belinom

Danas je u planinskom selu Vrelo akcijom vatrogasaca sa specijalnim vozilom evakuisana starica kojoj je bila neophodna medicinska pomoć, kazala je večeras Tanjugu većnica u opštini Babušnica Dragana Nakov.

Problem je i što sneg ne prestaje da pada, a zbog celokupnog stanja proglašena je i vanredna situacija.

- Danas su se vatrogasci sa medicinskom ekipom probili do sela Vrelo gde su starici koja živi sama u udaljenoj mahali ovog planinskog sela pružili neophodnu medicinsku pomoć. Vatrogasci i lekari uspeli su da se, nakon što su čišćeni mahalski putevi, kvadom - guseničarom probiju do starice koja je u najkraćem roku hospitalizovana - kazala je Nakov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vip

    23. mart 2021 | 08:00

    Pa sneg pada u ovim krajevima od pamtiveka. Nekad ovaj narod bio blokiran cele zime a sad odjednom udarna vest.

  • Vix

    23. mart 2021 | 05:28

    I posle neko kaze nisu zime kao sto su nekad bile...malo sutra.

  • U zatvor

    23. mart 2021 | 02:38

    🤣 Zezam se, ljudi ,kada krecete u pravcu gde je veliki sneg,pada sneg.. ponesite ćebe, napunite pun rezervoar goriva, nekoliko sveća velikih(nagreju dovoljno u kabini da se ne poledite) .. nov akumulator..inače ste ugasili.. svako dobro! Jednom sam se zeznuo pa kupio pravi auto za takve avanture.. ❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA