≫ 

Da li nam napokon stiže pravo proleće: Evo kad tačno temperatura skače i do 20 stepeni

Krajem prvog dana vikenda i tokom noći na severozapadu prolazno naoblačenje, ali se ne očekuje značajan pad temperature

  • 0
leto lepo vreme devojka sunce Leto konačno stiglo / Foto: A. L./Unplash

Do kraja nedelje u našoj zemlji očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti i sve toplije vreme, kada će u subotu u pojedinim mestima temperatura dostići 18 stepeni, kaže meteorolog Gordana Marinković.

- Narednih dana najviše dnevne temperature su u porastu. U subotu krajem dana i tokom noći na severozapadu prolazno naoblačenje, ali se ne očekuje značajan pad temperature - rekla je Marinković za Tanjug.

Kaže da će u narednih 10 dana u jutarnjim satima biti mestimično slabog mraza, na dva metra visine, dok se u većini krajeva očekuje prizemni mraz. Od ponedeljka se ponovo očekuje pretežno sunčano i sve toplije vreme.

Marinković kaže da se u sledeću sredu očekuje da temperature dostignu 20 stepeni, što je iznad proseka za ovo doba godine.

Dodaje i da se ne očekuju jaki vetrovi u narednom periodu.

U Beogradu se početkom naredne sedmice očekuje temperatura od 16 do 20 stepeni, dok se na planinama jedino u nedelju može očekivati slab sneg, rekla je Marinković.

Mirna hidrološka situacija

U Srbiji je mirna hidrološka situacija i vodostaji su trenutno u domenu srednjih vrednosti za ovo doba godine, rečeno je Tanjugu u RHMZ-u.

Hidrolog Dejan Vladiković kaže da će sledeće nedelje, s obzirom na postepeno topljenje snega, doći do porasta vodostaja na celom slivu Južne Morave, sa njenim pritokama, kao i na Crnom i Belom Timoku, Mlavi, Peku, te gornjem toku Zapadne Morave i Ibru.

Navodi da se tada ne očekuje dostizanje nekih upozoravajućih nivoa, niti lokalna plavljenja.

Video: Pljusak snega i leda pogodio Beograd: Prestonica se zabelela za pola sata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA