Život troje dece bio ugrožen: Vojska drugi dan čisti sneg u Crnoj Travi, visina smetova prelazi 2m

Rad na raščišćavanju snega predstoji i u narednim danima

  • 0
CRNATRAVA SNEG VOJSKA Foto: Tanjug/ Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

Inženjerijska ekipa 4. brigade Kopnene vojske već drugi dan bori se sa snežnim nanosima u Crnoj Travi koji su od sveta odsekli na desetine domaćinstava. Meštani kažu da su obilne padavine poput ovih zabeležene samo 1944. i 2012. godine, a predsednik Mesne zajednice Mlačište Dragan Ivić navodi da je stanovništvo veoma zahvalno Vojsci Srbije koja je u veoma kratkom roku pritekla u pomoć.

- Mehanizacija kojom raspolaže Crna Trava nije bila dovoljna da očisti ovoliku količinu snega i predsednik opštine je zamolio Vojsku da pomogne. Vojska je već sledećeg dana došla do naše mesne zajednice gde je život troje dece bio ugrožen. Hrana je dostavljena, put je raščišćen i sada je sve normalno - kazao je Ivić.

Visina smetova na pojedinim deonicama puta prelazi dva metra i saobraćaj je u potpunosti bio prekinut. Vojska je uspela da se probije do nekoliko domaćinstava u Mlačištu, gde su se u zavejanim kućama nalazile porodice sa malom decom.

Porodica Savić, jedna od retkih u ovom kraju koja ima dvoje mališana do sinoć nije mogla dalje od svog dvorišta. Majka Olivera i otac Dalibor kažu da su svi bili veoma srećni kada su sinoć inženjeri uspeli da se probiju do njihovog domaćinstva.

- Doneli su i slatkiše! Deca su se obradovala jer je neko došao da nas vidi - kaže Olivera.

Radna grupa 410. inženjerijskog bataljona kojom komanduje vodnik prve klase Miroslav Pavlović angažovana je od juče pre podne. Narednih dana pedstoji im mukotrpan rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA