Petra je pobegla od rata i našla memljivo skrovište kod Novog Sada: Uskoro će dobiti novi dom!

Žena pobegla pred naletom rata, našla skrovište u Novom Sadu

  • 2
Miloš Vučević Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji doma za gospođu Petru Petrović čija ga je sudbina duboko pogodila. Kako je naveo na svom Instagram profilu, žena je pobegla od rata i našla memljivo skrovište u Novom Sadu.

Naveo je i da nije mogla da radi, jer je negovala bolesnu ćerku. Takva sudbina mu je, piše, nezamisliva.

- Kad sam prvi put video ovu trošnu "kuću" Petre Petrović nadomak Novog Sada, srce mi se steglo. Bez vode i struje majka Petra boravila je s bolesnom ćerkom u jednom sobičku. U ta četiri hladna zida stale su sve njihove muke od onog trenutka kad su pobegle pred vihorom rata, iz Šipova 1992, i našle memljivo skrovište u Novom Sadu. A da muka bude veća, majka Petra nije mogla da radi, jer joj je ćerka bolesna.

Ne znam kako je biti proteran sa ognjišta pa godinama biti socijalni slučaj jer nemaš kome ostaviti bolesno dete da bi išao na posao, ali jedno znam, a to je da ne želim nikom ovo da se desi, da takvu sudbinu niko ne zaslužuje. Uradio sam i uradiću sve da ova požrtvovana i ponosna majka dobije novi dom, vodu i struju, kako bi sa svojom ćerkom imala dostojanstven život.

Radovi na novoj kući su u toku i nadam se da će Petri biti lakše u boljim uslovima. Hvala Mesnoj zajednici Pejićevi Salaši, Javno-komunalnim preduzećima i svim dobrim ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nadja

    27. mart 2021 | 06:22

    Halo jeste rat je mnoge zivote unistio i zao mi je da su mnogi pobegli da sacuvaju svoje glave i svoje najmilije.zalosno je da OVA gos.ima takvu trosnu kolibu.Na zalost rat je mnogima unistio sve.Ali u Novi Sad ima naselje gde zive romi u stracarama od pleha,cigli kartona,naijlona,pokriveni krov od tepiha,dasaka,i td.Bez vodovoda i kanelizacije,bez struje,bez puta.u smecu i blatu.Bilesni a isli su i oni u ratu 1991 .I oni zasluzuju bolji zivot.Ovaj vas gradonacelnik zna to.Ja Muslim nikad Jos nije obisao taj narod.I tu ima deca ,koja su bolesna,starci i zene.Na zalost niko se ne Beine za njih.dobuju jednokranu pomoc od5000 dinara,zimi 1 Meter trulog drveta,i Paket da ni svinje ne bi jele.Naravno pred izbore da za njih neko glasa dobiju Jos po2000 DIN.ili 200 gr.kafe.Nisam nacista,niti nacionalista.Alu narodu je isto potreban bolji zivot.Gos.Premujerka i gos.Gradinacelnik zatvaraju oci srce i dusu za ovakve ljude.Nisu oni druga klasa vec narod Novi sad

  • Eh

    27. mart 2021 | 03:52

    Skoro ste se setili, posle 30 godina, kada je prosao zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA