≫ 

Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu: Kapaciteti na jugu Srbije gotovo na izdisaju

Zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.

  • 2
NIS BOLNICA VOJNA Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Vojna bolnica Niš od danas je ponovo ušla u kovid sistem i sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta, u njoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata.

- Želim da se zahvalim našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju koji su uspeli da u najkraćem mogućem roku pripreme sve za prijem kovid pacijenata. Uveren sam da će kao i uvek dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama - rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

S obzirom da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Krizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.

U Nišu je na današnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.

Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo oko 150 pacijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas naroda

    29. mart 2021 | 17:08

    Više hiljada Makedonaca bez ikakvog pregleda je ušlo u zemlju i čekalo vakcinu u tom istom Nišu satima,što znači da će za nedelju dana biti još gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA