• 4
 ≫ 

GAK "Narodni front" o slučaju "zamenjene bebe": Komisija konstatovala da su ispoštovani svi postupci

 ≫ 

Komisija je konstatovala da su svi postupci u skladu sa principima savremene perinatologije

  • 4
Bebe porodilište

Foto: Shutterstock

GAK "Narodni front" oglasio se o slučaju zamenjene bebe, uz konstatciju da je Komisija konstatovala da su svi postupci u skladu sa principima savremene perinatologije.

Uprava GAK Narodni front kada je u pitanju novorođenče porodilje Bojane Jakšić, rođeno u junu 2016 godine, može da izjavi sledeće:

- Klinika je u martu 2017 godine sprovela stručni unutrašnji nadzor nad zbrinjavanjem pacijentkinje Bojane Jakšić i njenog novorođenčeta, gde je tročlana Komisija konstatovala da su svi postupci primenjeni u vođenju ove trudnoće, porođaja, postporođajnog perioda i zbrinjavanja novorođenčeta, potpuno u skladu sa principima savremene perinatologije i protokolima dobre kliničke prakse.

Što se tiče navoda Stefana Živanovića, na iste ne bi smo davali nikakve komentare" - poručili su iz ovog porodilišta u pisanoj izjavi za B92.

Podsetimo, MUP-u je, a nešto pre toga i Tužilaštvu, Stefan Živanović prijavio sumnju da je supruzi i njemu zamenjena beba u porodilištu "Narodni front".

Kako kaže, sve se desilo u junu 2016 .godine, kada se njegova supruga porađala u GAK "Narodni front" u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ona je 2. juna rodila dečaka, koji je na porođaju ocenjen sa ocenom 9/10. Međutim, prema njegovoj tvrdnji, posle raznih peripetija i DNK analize, a nakon sumnji da su dobili bebu koja nije njihova, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostao je u bolnici dok je njegova supruga izašla.

Video: Ovo je priča Mlađana, usvojenika iz Aleksinca koji sumnja da je otet kao beba

(Telegraf-.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok