≫ 

Požar u bolnici u Vranju: Vatra buknula u laboratoriji zbog starih instalacija. Nemaju vodu i struju

U međuvremenu, laboratorija u Domu zdravlja radiće sve potrebne analize, uključujući i ove koje je trebalo raditi u bolničkoj laboratoriji

  • 2
Požar u bolnici u Vranju Foto S.Tasić, arhivske fotografije

U bolnici u Vranju, gde je smeštena laboratorija, jutros oko 6.30 sati izbio je požar, koji je brzo lokalizovan, a pričinjena šteta nije velika, jer se vatra javila u magacinskom delu.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić kaže da je požar izbio zbog starih instalacija, kao i da su u ovom delu zgrade već neko vreme imali probleme sa strujom.

U ovom delu internog odeljenja u podrumskim prostorijama, laboratorija je  privremeno izmeštena zbog rekonstrukcije bolnice, koja je u toku.

- Na spratu su prostorije u kojima se nalaze aparati za analizu, tako da tu nije bilo požara. Nismo još izračunali koliko je u prostorijama gde je izbio požar bilo tih epruveta, materijala koji je bio za rad i slično, jer je reč o magacinu. Požar se iz podruma nije proširio na ostale delove zgrade, tako da smo srećni zbog toga, jer je sačuvana  sva oprema i nije došlo do većih oštećenja - rekla je dr Antić.

Kako dodaje, laboratoriju će najverovatnije preseliti na prvi sprat, tako da će se organizovati i obnoviti rad. Svi aparati i medicinska oprema u bolničkoj laboratoriji su u funkciji.

- Danas nemamo struju, a ni vodu. Očekujemo da ćemo u toku dana dobiti i jedno i drugo. U međuvremenu, laboratorija u Domu zdravlja radiće sve potrebne analize, uključujući i ove koje je trebalo raditi u bolničkoj laboratoriji  - kaže doktorka Antić.

Ona je najavila da očekuje da možda već u četvrtak bolnička laboratorija počne sa radom, samo da se organizuje prijem pacijenata.

Iz Doma zdravlja poručuju da će svi građani dobiti sve potrebne zdravstvene usluge na vreme i bez kašnjenja.

Inače, požari u ZC Vranje, izbijali su i ranije, što zbog instalacija, a često i zbog ljudskog faktora.

( S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    31. mart 2021 | 14:23

    Moze Nemacka da nam zavidi na nasim bolnicama i domovima zdravlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA