Vučević: Oformićemo 2 parka, kod Spensa i Štranda i dobijamo 3.000 brestova za vetrozaštitni pojas

Načeli smo i plan koji treba da doprinese podizanju medonosnih zelenih površina, a koji treba razraditi s pčelarima i definisati lokacije - poručio je gradonačelnik Novog Sada

  • 0
Novi SAD, panorama, centar grada,  PETROVARADIN lepo vreme suncano suncan dan Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U 2021. godini će Novi Sad postati simbol zelenog grada, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

Posle današnjeg sastanka Saveta za ozelenjavanje, kaže da je bilo reči o oformljavanju dve nove parkovske površine - Parku kod Spensa i Parku kod Štranda (oba zahtevaju promenu planske dokumentacije).

Takođe, preporučeno je da se poveća površina pod zelenilom za 10%.

- U urbanističkim planovima se uslovljavaju investitori da određene parcele (oko 20-25%) budu pod zelenilom, a da od toga 60% bude pod visokim zelenilom, zato je Savet danas razmatrao kako da se u planovima predstavi ulično zelenilo u procentualnom smislu (zbog visokog zelenila). Načeli smo i plan koji treba da doprinese podizanju medonosnih zelenih površina, a koji treba razraditi s pčelarima i definisati lokacije - poručio je gradonačelnik Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA