≫ 

Saznajemo: Danas nema konsultacija o merama, ostaju do daljeg. Bolnice pune, pogotovo u Beogradu

Još nije zakazana ni sednica Kriznog štaba

  • 71
Prazni kafići ulice bašte Beograd mere koronavirus Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i premijerke Srbije Ane Brnabić koje su navodno trebalo da budu održane danas, nisu još zakazane i kako navodi naš izvor iz štaba, najverovatnije ni neće biti održane.

To znači da mere koje su na snazi, ostaju do daljeg, odnosno da informacije i najave o otvaranja bašti kafića, koje se spominje u pojedinim medijima, nisu još proverene i tačne. 

Takođe, još nije zakazana ni sednica Kriznog štaba.

Poslednje konsultacije u vezi sa merama održane su u utorak. Tada je odlučeno da se mere ne popuštaju, već da ostanu onakve kakve jesu.

Trenutno su, da podsetimo, zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri, a kao jedino popuštanje mera koje se u perspektivi pominje, jeste da se otvore bašte restorana i kafića.

- Još nije vreme ni za to. Bolnice su pune, pogotovo u Beogradu - kaže naš izvor iz štaba.

Prema poslednjim podacima od juče u 15 časova, u  zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Srbiji ukupno hospitalizovano 7.368 pacijenata od kojih je 290 na respiratoru.

Od poslednjeg izveštaja do juče u 15 časova testirani su uzorci 17.801 osobe od kojih je 5.107 pozitivno. Preminulo je 38 pacijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milanče🇷🇸

    1. april 2021 | 09:45

    Od kako pocela masivna vakcinacija, sve je gore i gore

  • Neki Tamo

    1. april 2021 | 09:30

    Hahahahahahaha a komšija vec sredjuje baštu i stolove. Pa izaci ce vam ugostitelji na ulice, ljudi nemaju vise od cega da zive.

  • Dr

    1. april 2021 | 10:00

    Gospodo draga vi koji radite u državne firme odreknu te se Bar jedne plate .pa onda pričajte umesto nas koji ne radimo Unazad godinu dana .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA