Otac nestale devojčice zaplakao i pitao novinare: Kako bi bilo vama? Sklonio sam je da ne prosi

Ana je nestala 21. marta

  • 8
Ana Mirković, Miloš Mirković Miloš Mirković, otac nestale devojčice Printskrin: RTS

Otac devojčice Ane Mirković (13) koja je nestala 21. marta u Kragujevcu uz plač je objasnio da je ćerku poslao u Prihvatilište za decu "da bi je sklonio i da ne bi bila slepac, da prosi".

- Kako bi bilo vama? Izvinite što tako kažem ali kako bi bilo nekome od vas? - kroz suze je pitao novinare RTS-a Miloš Mirković, otac devojčice.

Devojčica je učenica sedmog razreda i prema rečima oca, dobro je i poslušno dete.

Otac sumnja da je Ana sa jednim tinejdžerom s kojim se i ranije dopisivala. Prema njegovim rečima, nekoliko dana nije išao na posao zbog potrage za ćerkom.

Lično ja sam je ostavio u prihvatilištu zbog tih problema, uhvatila se s nekim momkom, to znaju nadležni zašto je ona ostavljena tamo. Objasnio sam to i u policiji kad sam bio. Da neko stručno lice popriča sa njom zato što je ona maloletna, 13 godina ima. Taj momak ima 18, on je punoletan. Taj dečko njen došao je tamo, kako su se oni dopisivali, ne znam, dogovorili se gde da se nađu - ispričao je ranije otac za Telegraf.

Prema njegovim rečima, roditelji tog momka znaju gde je.

Ana Mirković Ana Mirković Foto: Facebook/Goran Cvetkovic

Policija kaže da je išla kod njega kući, ali tamo su im rekli da ne znaju gde im je sin - navodi otac. - Svaki dan zovemo policiju da vidimo da li imaju neke nove informacije.

Samovoljno napustila prihvatilište, obaveštena policija i socijalne službe

Kako su nam ranije rekli u Prihvatilištu za decu, devojčica je "samovoljno napustila Prihvatilište za decu, pri Centru za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica" Kragujevac i o tome je obavešten Centar za socijalni rad kao uputni organ i  kao i Policijska uprava Kragujevac".

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goks

    2. april 2021 | 07:59

    Ova deca dzigericu jedu

  • DRagutin

    2. april 2021 | 07:28

    Oj živote težak li si! Strašna priča... Bemti život 😔

  • Valerija Simić

    2. april 2021 | 08:08

    Lako je popovati tom čoveku jer niko nezna kako je njemu.Sit gladnom neveruje.Čovek ispravno postupio.Još da znate imam takve dve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA