Policija za vikend pooštrava kontrolu vozila: Nova oprema, vozači se sprovode u medicinsku ustanovu

Ukoliko patrola posumnja u psihofizičke sposobnosti vozača, moguće je i da ako nema aparat za otkrivanje droge na licu mesta, da vozača sprovede u prvu medicinsku ustanovu da bi ga testirali

  • 14
narko test, narkotest, Saobraćajna policija Ilustracija, Foto: Nikola Tomić

Pre nekoliko dana policija je na Zrenjaninskom putu zaustavila automobil kojim je pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci upravljao 34-godišnji muškarac.

Kako je saopštio MUP, on je vozio sa 1,52 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kanabisa i amfetamina.Policija po statistici najviše takvih vozača pronalazi za vikend i većinom se radi o mlađim osobama. Još na početku pandemije prošle godine pariska policija je izdala saopštenje da se korona i stres ne mogu lečiti marihuanom i kokainom dok se učestvuje u saobraćaju.

Najavljuju se još rigoroznije mere za vreme vikenda naročito posle 22 časa kada je ovakvih vozača najviše, prenosi RTS.

- U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru indentiteta lica, odnosno na proveru vozila - navodi Boban Milenković iz MUP-a Srbije.

Ukoliko patrola posumnja u psihofizičke sposobnosti vozača, moguće je i da ako nema aparat za otkrivanje droge na licu mesta, da vozača sprovede u prvu medicinsku ustanovu da bi ga testirali.

- Kamere u sistemu video-nadzora mogu dokumentovati niz saobraćajnih prekršaja. Naravno, one dokumentuju i to da li je vlasnicima vozila istekla registracija i u naredenom periodu vlasnicima tih vozila biće poslato nekoliko hiljada prekršajnih poziva zbog dokumentovanih saobraćajnih prekršaja - ističe Boban Milenković.

Nova vozila policije opremljena su i najsavremenijim uređajima za čitanje tablica gde odmah vide da li je vozilo registrovano, i neregistrovanim vozilima ili vozilima koje potražuju izvršitelji ili neki drugi organi na licu mesta se skidaju tablice, a ona plene.

Video: Napio se i seo za volan: Zahvaljujući policajcu i njegovoj upornosti, nije izazvao neku tragediju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zole

    3. april 2021 | 10:59

    U manjim mrstoma policija sve zna ko diluje ali nikada nista ne preduzima. Sve povezano kao pod konac.

  • Marko M.

    3. april 2021 | 10:47

    Cela Srbija se drogira. Zabrinjavajuci podatak.

  • Traktor

    3. april 2021 | 11:20

    Napravite punkt na Zrenjanincu negde kod Metroa i zaustavljajte sve sto ide ka Kotežu,Ovči,Borči i imate punu stanicu narkomana za 2,3 sata.Plivaju na drogama.Ni po gradu nista bolje ali ovi sa leve obale kidaju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA