≫ 

Porodica Petković slavi oba Uskrsa: Njihova deca najviše se raduju duplim poklonima

Vanja je dete iz mešovitog braka. Majka joj je Slovakinja, a otac Hrvat. Udala se za Borišu koji je Srbin. Proslava i pravoslavnih i katoličkih praznika nije strana ni njenom suprugu čija je baka katoličke veroispovesti, te je od detinjstva imao dva Vaskrsa i Božića

  • 5
Porodica iz Novog Sada koja slavi i Uskrs i Vaskrs Printskrin: Facebook/150 minuta/TV Prva

Bračni par Petković jedan je od mnogih mešovitih brakova iz Vojvodine, koji slave i krsnu slavu i ostale pravoslavne praznike, ali i je trpeza puna i tokom katoličkih. Ovim načinom praznovanja, kao po pravilu, najzadovoljnija su deca, s obzirom na to da poklone dobijaju duplo.

Vanja je dete iz mešovitog braka. Majka joj je Slovakinja, a otac Hrvat. Udala se za Borišu koji je Srbin. Proslava i pravoslavnih i katoličkih praznika nije strana ni njenom suprugu čija je baka katoličke veroispovesti, te je od detinjstva imao dva Vaskrsa i Božića.

- Sada se više radujem jer je zbog dece sve dobilo neku drugu dimenziju. Gledati njih kako smišljaju šta će zeka doneti i šta će da mu traže je divno - kaže Boriša.

Mešoviti brak je tek polazna osnova za bogatstvo koje danas ima porodica Petković, a koje se najbolje vidi kada se uoči Vaskrsa oko jaja za stolom za stolom okupi troje dece - dva dečaka i tek pristigla devojčica.

- Danas farbamo jaja za babu i dedu koji žive u Bačkom Monoštoru. Danas idemo tamo da slavimo. Posle stiže i pravoslavni uskrs - kaže Vanjin i Borišin najstariji sin Ognjen, a njihovo srednje dete Simon kaže da je od zeke poželeo dve želje, jednu da mu se ostvari kod bake i deke na selu, a drugu kod kuće za sledeći Uskrs.

Boriša ističe da se najviše raduje Uskršnjoj kuhinji svog tasta, a ovaj par ističe da će se u njihovom domu slaviti praznici obe vere, čak i kada njihovi najstariji više ne budu sa njima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    4. april 2021 | 16:35

    Na dve stolice se ne može sedeti.

  • Мики

    4. april 2021 | 18:55

    Искрен да будем није све у компромису,другим речима треба чувати своју веру ако си уопште верник, овим се не поштује и не чува ниједна,а деца се доводе у конфузију од малена! Срећан данашњи Ускрс свим римокатолицима!

  • Milos

    4. april 2021 | 15:53

    Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA