≫ 

U Srbiju stiglo još pola miliona kineskih vakcina protiv korona virusa

Avion sa vakcinama dočekala je premijerka

  • 20

Novi kontingent kineskih vakcina Sinofarm protiv korona virusa dopremljen je u Srbiju.

Kako je ranije najavljeno, trebalo bi da bude dopremljeno 500.000 doza vakcina.

Avion sa vakcinama je na aerodromu dočekala premijerka Ana Brnabić.

- Dočekali smo još jedan kontingent kineskih vakcina, ukupno smo od Kine do danas dobili 2,5 miliona vakcina. Svih ostalih vakcina imamo nešto manje od milion. Sutra kada stigne još 106.000 Fajzerovih, preći ćemo 3,5 miliona vakcina koje smo obezbedili - rekla je Brnabić.

- Mi u ovom trenutku imamo oko 26 odsto vakcinisanih punoletnih građana jednom vakcinom, 20 odsto je primilo revakcinu. Cilj je da do ovog meseca imamo oko 40 odsto vakcinisanih makar prvom vakcinom. U populaciji od 65 do 74 godine, vakcinisano je preko 51 odsto stanovništva - dodala je.

- Nadam se da će novi kontingent kineske vakcine dodatno pomoći izgradnju imunog zida u Srbiji - rekla je ambasadorka Kine Čen Bo.

Kako je rekla premijerka Srbije, u ovom trenutku se u Srbiji ne razmatra davanje treće doze vakcine.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je, kada je reč o nabavci vitamina koji će biti podeljeni penzionerima, najvažnije da se za najmanja moguća sredstava, nabavi najviše vitamina, što je, ističe, urađeno i ovog puta.

- I kao što su bile strašne, monstruozne tvrdnje da se neko ugrađivao u cenu kovid bolnice, monsturozne su i insinuacije da bi se neko ugrađivao u cenu vitamina. Meni je to sumanuto i suludo. Ja tako nešto ne bih mogla ni da pomislim - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje da li je nabavka vitamina morala da bude hitna i ima li tu sukoba interesa, jer je izabrana, kako je rečeno, ponuda čoveka za koga je predsednik rekao da mu je prijatelj.

Brnabić je rekla da se tema tako opet prebacuje u polje koje ne treba da bude na prvom mestu, već to treba da budu bezbednost i zdravlje građana i briga o njima, pre svega najstarijima.

Ona je navela i da nema u Srbiji mnogo proizvođača vitamina, ni onih koji ih prodaju, ni onih koji su prisutni na tržištu, te da teško može da zamisli da kritičari ove akcije ne bi našli sukob inetersa, da je od bilo koga nabavjleno.

- Ovo je relativno mala zemlja, svi se znaju, ali kada ljudi krenu da izvlače pobočne veze, svako može da se poveže sa svakim - rekla je Brnabić.

- A, da li je Aleksandar Vučić poznaje nekoga…pa, poznaje milion ljudi, ne znam šta to dokazuje - dodala je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    5. april 2021 | 11:00

    NEIZMERNO HVALA NASIM KINESKIM CELICNIM PRIJATELJIMA!!!

  • Чачак

    5. april 2021 | 11:03

    Авион је у једном тренутку стајао у ваздуху.

  • Mixx

    5. april 2021 | 11:47

    Koji cirkus, docekuju se vakcine hahahaha 😂🐴

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA