≫ 

Posle vožnje u suprotnom smeru, oglasili se Putevi Srbije: Šta se tačno desilo na "Milošu Velikom"?

Navode da desetine vozača nisu htele da sačekaju normalizaciju saobraćaja

  • 10
kontra smer Printskrin: Twitter/Kineskikolacic

Nakon snimaka na kojima se vide vozila okrenuta u suprotnom smeru na auto-putu "Miloš Veliki" tim povodom oglasilo se i Javno preduzeće "Putevi Srbije".

U svom saopštenju naveli su da je došlo do saobraćajne nezgode na deonici Ljig- Takovo, te da su zbog toga bile blokirane obe saobraćajne trake, kao i da je bio obustavljen saobraćaj kroz tunel.

- Povodom objava u pojedinim medijima kao i na društvenim mrežama JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da se dana 2. aprila u 16.04 časova na državnom putu I A reda broj 2, deonica Ljig - Takovo, u tunelu Brančić, smer Beograd - Čačak, desila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dve putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake i saobraćaj kroz tunel je bio obustavljen.

JP „Putevi Srbije“ preduzelo je sve neophodne bezbednosne mere u skladu sa svojim nadležnostima.

Takođe, JP „Putevi Srbije“ prosledilo je svim medijima saopštenje o saobraćajnoj nezgodi, dok su učesnici u saobraćaju obavešteni putem izmenljive saobraćajne signalizacije da koriste alternativni putni pravac - petlju Ljig.

Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju - stoji u saopštenju.

Dalje navode i da JP "Putevi Srbije" nisu nadležni za sprovođenje kaznenih odredbi koje se odnose na nepoštovanje Zakona o bezbednosti saobraćaja.

- JP „Putevi Srbije“ još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i Zakon o bezbednosti saobraćaja - dodali su u svom saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA