≫ 

Dr Krajinović hapšen zbog ilegalnog abortusa: Sad ovako reaguje na optužbe novinarke Mine za nasilje

* Doktor Krajinović nipošto nije hteo da odgovori na pitanja "Telegrafa" o navodima koje je porodilja iznela protiv njega * Sporni abortus obavljen je pre tačno deset godina - aprila 2011. godine

  • 26
Mina Smiljanić, doktor hapsenje Foto: Instagram/mina_fu, Shutterstock

O slučaju Mine Smiljanić i njenom iskustvu u porodilištu "Narodni front" bruje društvene mreže - ona je do detalja opisala svoje navode o akušerskom nasilju, neljudskom i ponižavajućem tretmanu od strane anesteziologa dr Tomislava Krajinovića. Ali, to nije prvi put da se ime ovog doktora dovodi u vezu sa skandalima, pa i sa krivičnim delima...

Doktor Krajinović nipošto nje hteo da odgovori na pitanja "Telegrafa" o navodima koje je porodilja iznela protiv njega. A njena ispovest poprilično je detaljna i strašna.

- Prva stvar koju mi je rekao, na moje dobar dan, jeste - "Ma vi novinarke se prodajete za 50 eura. Ova moja struka ne radi na vašu i još dve / Advokate jer su ološ..", i ne mogu da se setim koga je još pomenuo... vidno sam bila u šoku. Na moje pokušaje da njegove izjave shvatim kao šalu, on je dodavao da sam debelguza, da sam nesposobna jer ne mogu sopstveno dupe da pomerim. U trenutku kada se jedna devojka pored mene porodila, a ja i dalje čekala da porođaj krene, on mi je dobacio - "Ti i dalje ništa!? Pa je l sam ti rekao da si nesposobna..?"

A ovako je doktor razgovarao potom i sa novinarkom "Telegrafa":

Čim je podigao slušalicu pitao je: "S kim pričam?". Kada mu se naša novinarka predstavila pitao je: "Recite, šta vam treba", a čim je spomenila status novinarke, rekao je:

"Ne koristim društvene mreže, doviđenja".

Mina Smiljanić Foto: Instagram/mina_fu

Uz molbu da prokomentariše optužbe na njegov račun ponovio je: "Doviđenja" i spustio slušalicu.

Možda "s razlogom" ne voli novinarke - dr Krajinović je pre 9 godina završio ni manje ni više nego na stranicama crne hronike i to zbog ilegalnog abortusa.

"Ginekolog Dejan Pavlović (45) i anesteziolog Tomislav Krajinović (52) uhapšeni pod sumnjom da su u privatnoj klinici "Irina" pacijentkinji u 14. nedelji trudnoće obavili abortus, na koji ju je naterala porodica sada već bivšeg muža. Ginekolog Dejan Pavlović (45) i anesteziolog Tomislav Krajinović (52), lekari GAK "Narodni front" u Beogradu, uhapšeni su juče pod sumnjom da su u privatnoj klinici "Irina" pacijentkinji iz okoline Pančeva u 14. nedelji trudnoće obavili abortus i to joj naplatili 600 evra, iako je ovaj zahtev dozvoljen do 10. nedelje", deo je vesti koju je objavio portal novina Press.

Protiv lekara je tada podneta krivična prijava i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, a krivična prijava u redovnom postupku povedena je i protiv vlasnika ordinacije dr Branislava.

Sporni abortus obavljen je pre tačno deset godina - aprila 2011. godine.

Prema nezvaničnim informacijama Pressa, lekari su abortus izveli pacijentkinji iz okoline Pančeva, koja je i prijavila krivično delo i rekla da je bila naterana na ovaj zahvat.

- Po onome što je ona prijavila policiji, nju je porodica tadašnjeg, a sada bivšeg muža podstrekivala na abortus. Sedam dana pre nego što joj je urađena kiretaža, bila je u Domu zdravlja u Pančevu, gde joj je rečeno da se trudnoća odvija normalno - otkrili su tada za Press u beogradskoj policiji.

Direktor GAK "Narodni front" Dušan Stanojević tada nije želeo da komentariše hapšenje lekara s obzirom na to da se krivično delo nije dogodilo u toj klinici.

Video: Šta naši sugrađani misle o donošenju zakona o zabrani abortusa i ko bi trebalo da se za to pita?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo ja

    7. april 2021 | 14:38

    Pa svi znamo kako se ponasaju prema zenama na samom porodjaju...cast izuzecima!!!

  • Dane

    7. april 2021 | 14:29

    Cudi me da nije direktor?

  • Renatita

    7. april 2021 | 14:49

    Iako mi necete objaviti komentar moram da stanem u njegovu odbranu, on je meni davao epidural na porodjaju, jeste bio malo grublji, drao se na mene ali mi je zato porodjaj prosao fantasticno,bezbolno, za razliku od drugog porodjaja, gde mi je epidural davala tadasnja sefica koja je sve promasila i gde sam umirala od bolava, koja je bila drska i bezobrazna,nadobudna, nije me ni posetila posle,ostavila mi iglu u kicmi dva dana,uzas od zene a njena greska i da ne pricam koje su jos bile komplikacije i sa detetom posle, jer me nakljukala lekovima a pogresno,ne ponovilo se,hvala bogu sad je sve u redu, a doticnu koja se zali na njega - pitajte, kako joj je prosao porodjaj, da li je bio bezbolan i da li je sve u redu posle bilo sa njom i detetom, mislim da je to najvaznije! Jer je ova druga u pocetku bila jako fina......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA