≫ 

Snežana tvrdi da je dobila drugu dozu pogrešne vakcine, umesto kineske "fajzer": Sestre na razgovoru

Snežana je predala papir na kom je pisalo da treba da primi drugu dozu kineske vakcine, a na papiru koji joj je dat pisalo je da je revakcinisana Fajzero vakcinom

  • 23
Pfizer BioNTech Fajzer Biotek vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Tokom vakcinacije u čačanskom Domu kulture, Snežana Ćirović doživela je neprijatnu situaciju kada je, kako tvrdi, kao drugu dozu umesto kineske "sinofarm" primila američku "fajzer" vakcinu.

- Predala sam papir na kom je pisalo da je prva doza bila vakcina kineskog proizvođača. Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući pogledala sam u papir na kom je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju - rekla je za RINU Snežana.

Ova Čačanka, kako kaže, nema nikakve simptome, ali je uplašena za svoje zdravlje zbog ove situacije koja joj se dogodila.

- Sada ne znam da li sam revakcinisana ili ne, pijem lekove za srce, pa se plašim kako će uticati na te zdravstvene probleme koje imam. Propratiću simptome, a možda se i obratiti psihologu - izjavila je Snežana.

Direktor Doma zdravlja u Čačku, dr Aleksandar Pajović, potvrdio je da se tokom vakcinacije desio propust i da će biti utvrđeno zbog čega se to desilo.

- Obavešten sam da jedna sugrađanka sumnja kako je umesto jedne, primila drugu vakcinu. Radnici su odmah pozvani na razgovor i dali su izjave. Ostaje da se potvrdi da li je zaista došlo do greške u imunizaciji i ako jeste zbog čega, ili se radi o administrativnom propustu. U toku je provera i za kratko vreme ćemo imati pravu informaciju. Ne bih za sada tvrdio ni jedno, ni drugo dok ne ispitamo čitavu situaciju - rekao je dr Pajović.

Šta kaže struka?

Epidemiolog Aksentije Tošić ističe da ovakva situacija nije uobičajena, ali da su se tokom vakcinacije u drugim delovima Srbije događali identični slučajevi.

- Ispratili smo te situacije, niko od pacijenata koji su primili dve različite doze vakcina nije imao apsolutno nikakve zdravstvene probleme. Ukoliko je došlo do propusta i utvrdi se da je Čačanka primila "fajzer" umesto "sinofarma" neće biti potrebe da se ponovo vakciniše, pratićemo formiranje njenih antitela - naglasio je dr Tošić.

Video: Predsednik Srbije primio vakcinu protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    7. april 2021 | 16:14

    More zdravstvenih radnika na zavodu a rade oni kojima je tesko da procitaju. Koji je ovo slucaj po redu i posle kazete slab odziv gradjana za vakcinaciju.

  • Da se zna...

    7. april 2021 | 16:35

    Vakcine ne sprecavaju da se zarazis vec samo umanjuju simptome i to ako se zarazis. Nista vise.Zarazices se u svakom slucaju.Pritom,ove vakcine uticu na dnk kod,udaraju na rnk koji je prenosilac informacija unutar dnk koda.Ukratko,kad udare na rnk,rnk izgubi funkciju ili prenosi pogresne informacije kroz dnk niz i ko zna kakve ce posledice imati oni koji prime vakcinu... Saznacemo za koju godinu ili ranije u svakom slucaju.

  • ✍️

    7. april 2021 | 16:22

    ŽENA LEPO REČE BOLUJE OD SRCA PIJE LEKOVE DR KON OGLASITE SE DVE RAZLIČITE VAKCINE VAN PAMETI I ZATO SE GRAĐANI NEVAKCINIŠU A NEĆU NI JA.👮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA