• 8

Mečka sa mečićima razvalila vrata ambara i uzela džak kukuruza: Nedić video kako ga nosi kao čovek

Ovo nije prvi put da se u planinska sela na obroncima Murtenice spuštaju divlje životinje, ali do sada nisu pravile veće štete u poljoprivrdnim domaćinstvima

  • 8
Mečka upala u domaćinstvo

Foto: Rina.rs

U domaćinstvo Miroljuba Nedića iz novovaroškog sela Negbine tokom noći banuli su nezvani i opasni posetioci. Mečka sa dva mečeta razvalila je vrata na ambaru i izvukla džak kukuruza.

- Izgleda da su se probudili iz zimskog sna i jako su gladni. Kad sam jutros obilazio imanje video sam razvaljena vrata na ambaru, mislio sam da su u pitanju lopovi. Kad sam ušao unutra video sam manje i veće medveđe stope. Vide se i tragovi kandži na vratima, nastalih kad je mečka pokušala da razvali vrata - rekao je za RINU Miroljub.

Mečka sa mečićima vukla je džak kukuruza oko 150 metara, kako bi nahranila sebe i mlade, a Miroljub pretpostavlja da kad su videle svetlo u kući ili čuli glasove da su pobegli, a džak ostavili.

- Nisu ništa pojeli odmah, izvukli su džak i nosili ga kao čovek da ga nosi, sve za onaj gore zavezani vrh. Kad su ga bacili deo kukuruza se prosuo, osim što su razvalili vrata nikakvu drugu štetu nisu napravili. Tragovi pokazuju da je obilalzila i oko štale u kojoj se nalaze ovce - kaže ovaj domaćin iz Negbine.

Ovo nije prvi put da se u planinska sela na obroncima Murtenice spuštaju divlje životinje, ali do sada nisu pravile veće štete u poljoprivrednim domaćinstvima.

- Kažu da mečka ponavlja svoj dolazak kroz par dana opet, vraća se na mesto na kom je prvobitno našla hranu. Moraću da povedem računa o štali, ali i o kukuruzu - rekao je Nedić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima