• 8

Naložena ekshumacija tela umrlog Živka: "Kako taj čovek može da odredi da nije bio za Hitnu pomoć?"

Porodica podnela krivične prijave protiv Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici i zaposlenog

  • 8
Živko Rakulić, Živojin Rakulić

RTS Printscreen

Živko Rakulić preminuo je 1. aprila u ranim jutarnjim satima, ispred zdravstvene ambulante u Sremskoj Mitrovici, jer ga, kako tvrdi njegova porodica, u Hitnoj pomoći nisu primili na pregled. Dok je u Domu zdravlja formirana komisija da ispita činjenice ovog slučaja, porodica je podnela krivične prijave protiv ustanove i zaposlenog.

Neutešna porodica Rakulić ispričala je da je zbog gušenja i bolova tog jutra oko šest sati Živko u hitnu pomoć u Sremskoj Mitrovici stigao s kolegom. Na ulazu ga je sačekao medicinski tehničar koji mu je rekao da slučaj nije hitan i da se javi svom lekaru u Zdravstvenu stanicu.

Kako se ambulanta otvara tek u sedam sati, Živko je ubrzo preminuo ispred zgrade, kako se pretpostavlja, od posledica srčanog udara, piše RTS.

- Ni tada nisam poverovao da je moj otac umro dok nisam stigao tamo. Seo sam na bicikl, stigao tamo i video policijska kola, oca nisam video da leži. Tražim da se sazna ko je taj čovek, kako on može da kaže da moj otac nije za hitnu pomoć - kaže Živojin Rakulić, sin pokojnog Živka.

- Samo da se on osudi. Ja ne tužim državu. Samo taj čovek koji je mog čoveka faktički uništio - rekla je udovica Rakulić: - Kako ću ja sad? Imam ćerku koja ide po njivama da bi zaradila. On nam je bio stub.

U nameri da se sazna istina, i kako navode, ovo nikada više ne ponovi, porodica je angažovala advokata. Podneta je krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

U Domu zdravlja kažu da žale zbog ovog slučaja, da u ustanovi rade profesionalci koji se nesebično zalažu na poslu, posebno u vreme epidemije, i da i oni po redovnoj proceduri sprovode svoju istragu.

Miroslava Ševo

Miroslava Ševo / RTS Printscreen

Doktorka Miroslava Ševo, direktorka Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, ističe da je donela odluku da se formira komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada hitne medicinske pomoći u vezi sa slučajem smrti pacijenta Živka Rakulića.

- Komisija je zasedala i posle toga se sprovodi disciplinski postupak i utvrđuju se sankcije prema ovom licu u vezi sa ovim slučajem - navodi dr Ševo.

Živko Rakulić (56) bio je dobrovoljni davalac krvi više od tri decenije i pomagao je mnogima.

Od nadležnih RTS saznaje da je u postupku istage i utvrđivanja činjenica o njegovoj smrti naložena ekshumacija tela.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    Nama ne trebaju ratovi dovoljno da što imamo ovakve u domovima zdravlja i bolnicama

  • Miki035

    Kada je davao dobrovoljno krv sa osmehom I dobrodoslicom ga primali u bonicu a sada kada je dosao da potrazi lekarsku pomoc ostavljen da umre pred vratima zalosno I tuzno.

  • Tatjana

    Za to nisu krivi zdravstveni radnici. Žao mi je svakoga ko umre, ali glavni krivci su što promovišu antivakcinisanje i krše epidemiološke mere.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima