≫ 

Tiodorović o obaveznom cepivu: Apsolutna preporuka mora biti vakcinacija svih zdravstvenih radnika

- O tome ćemo ipak odlučivati shodno tome što je stav i Evrope, i sveta, i što će biti zasnovano na nauci - istakao je epidemiolog

  • 7

Epidemiolog dr Branimir Tiodorović istakao je, posle sednice Kriznog štaba, da nam se vakcinacija protiv korona virusa odvija odlično, te da je odziv izuzetno dobar, kao i da je upravo to rešenje ove situacije. Dr Tiodorović je, govoreći o obaveznoj vakcinaciji, naveo da je to praksa svuda u svetu.

- Kada je u pitanju vakcinacija protiv korona virusa, o tome ćemo ipak odlučivati shodno tome što je stav i Evrope, i sveta, i što će biti zasnovano na nauci. Ali, apsolutna preporuka mora biti vakcinacija svih zdravstvenih radnika - istakao je on.

Epidemiolog je rekao da i danas jasno u Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, u delu koji se odnosi na imunizaciju, stoji da zdravstveni radnik koji recimo nije primio vakcinu protiv hepatitisa B, ne može da operiše, da radi krvave intervencije.

- Ako se tako sagledava, onda se može očekivati da jednog dana zdravstveni radnici moraju da budu vakcinisani. To bi važilo i za privatno zdravstvo, ne samo za one koji rade u državnim ustanovama - istakao je on.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da za sada ne postoji razlog da se razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije, jer smatra da vakcinacija u Srbiji ide odlično.

- Mislim da vakcinacija u Srbiji ide odlično i bez te obaveze. Mislim da je mnogo bolje nego u drugim, možda i razvijenijim društvima, ma koliko bio jak antivakserski talas. Za sada ne postoji razlog da mi razmišljamo o uvođenju te obavezne vakcinacije jer imamo ljude koji se sami od sebe prijavljuju za vakcinaciju - istakla je premijerka.

Video: Predsednik Srbije primio vakcinu protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    9. april 2021 | 09:56

    Toliko veruju u ovaj virus da ni lekari nece da se vakcinisu

  • Danica

    9. april 2021 | 09:56

    Ti ćeš nekom da naredio nešto !! Ti ?Jesi me ti rodio malo se čuli u glavu dok ti nije kasno i svi iko tebe sto zagovarate da pelcujete narod sa nekiom ne ispitanim vakcinom!To je struka

  • Đak

    9. april 2021 | 09:53

    I prosvetnih radnika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA