≫ 

Vranjanac ipak podnosi tužbu zbog različitih vakcina: Sada kao da ne postojim. ZC: Nije zaboravljen

* Antić tvrdi da i dalje ima vrtoglavice, a u međuvremenu je imao i problem sa šećerom * Naša vrata su mu uvek otvorena šta god da mu treba - kaže za Telegraf.rs direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić

  • 39
Vranjanac dve vakcine Slađan Antić Gera Foto: S. Tasić

Vranjanac Slađan Antić, koji je primio prvo vakcinu jednog a zatim drugu dozu, drugog proizvođača, ipak će podneti tužbu protiv odgovornih u Vranju. Protiv koga tačno, odlučiće u dogovoru sa advokatom, kaže on za Telegraf.rs. Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić za Telegraf.rs kaže da on neće imati nikakve posledice zbog dve različite vakcine, i otkriva nam da se sad i sami pacijenti javljaju da prime vakcine različitih proizvođača.

Antić kaže da i dalje ima vrtoglavice, da je u međuvremenu imao i problem sa dijabetesom.

- To se u međuvremenu stabilizovalo, ali vrtoglavice i dalje imam. Zašto hoću, ipak, da podnesem tužbu? Niko mi se nije zvanično obratio. Sada kao da ne postojim - kaže Antić za Telegraf.rs, koji je u međuvremenu obavio nekoliko zdravstvenih pregleda u Beogradu, a o kojima ne želi da govori dok ne podnese tužbu.

Antić je, da podsetimo, 28. januara primio Fajzerovu vakcinu, da bi 18. februara primio drugu dozu, ali kineskog proizvođača Sinofarm. Posle svega se osećao loše, između ostalog su ga bolele grudi, a i danas ima vrtoglavice.

Kako je ranije izjavio za naš portal, prema njegovom mišljenju, sestre su napravile grešku jer nisu obratile pažnju na to šta piše u njegovom kartonu, niti u kompjuteru, odnosno koju je vakcinu primio.

Zbog ovoga je pokrenut nadzor i disciplinski postupak u Zdravstvenom centru Vranje. Sestre i lekari na punktu na kojem je data pogrešna druga doza Antiću, sklonjeni su sa procesa imunizacije, i vraćeni na stara radna mesta, a kasnije je i upravnica Doma zdravlja smenjena.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić za Telegraf.rs kaže da oni nisu zaboravili Antića, i da su mu njihova vrata uvek otvorena šta god mu da treba. Što se tužbe tiče, kaže, to je njegovo pravo, ali ističe da oni imaju dopis u kojem se tvrdi da on neće imati nikakve posledice zato što je primio vakcine različitih proizvođača.

- Mi se, zaista, još jednom izvinjavamo gospodinu Antiću. Rekli smo mu za sve što treba da može uvek da nam se obrati. Naša vrata su mu uvek otvorena. Nije zaboravljen, samo smo u poslu, a on može da nam se obrati kad god želi. Ja sam njemu rekla da može kod nas u Zdravstvenom centru skroz da se pregleda, ali je rekao da ima drugu alternativu - kaže dr Antić za Telegraf.rs.

Pacijenti traže vakcine različitih proizvođača

Ona naglašava da neće on imati nikakve posledice zbog dve različite doze, a otkriva nam da ima čak i građana koji se javljaju sa željom da prime dve različite doze.

- Traže Sinofarm i Fajzer vakcinu - rekla nam je dr Antić.

A, Antić, nije usamljen. Dok se on, kao slučaj, nije prijavio, još dve osobe u Srbiji su primile dve različite doze.

Kasnije se pojavilo još takvih slučajeva a poslednja u nizu je Čačanka Snežana Ćirović. Ona je, pak, imala obrnutu situaciju u odnosu na Antića. Kao prvu dozu primila je Sinofarm vakcinu, a onda je pogledala papir pošto je primila drugu dozu, i shvatila da piše da joj je data Fajzer vakcina.

Video: On je vranjanska legenda i svetski fenomen: Čovek koji je primio različite vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    12. april 2021 | 12:14

    Koja je sansa da zbog 2 razlicite vakcine da ima tolilo komplikacija? Ja mislim da covek jednostavno hoce pare bez motike...

  • marija

    12. april 2021 | 12:35

    Folirant! Pokusace da izvuce pare, i to debele.

  • TKo

    12. april 2021 | 13:47

    Pa oni sad ne mogu da ga ljuljaju i uspavljuju svako veče. Ljudi pogrešili, izvinili su mu se, stoje mu na raspolaganju i šta će više. Nije prijatno ni njemu ni njima ali on voli da se povlači po sudovima, pa nek izvoli. Samo da zna, nije mu to Amerika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA