≫ 

Oglasili se iz radnje u Palanci u kojoj nisu dali bolesnom dečaku čokoladicu: "Žao nam je..."

Radnica danas nije želela da komentariše okolnosti slučaja

  • 32
Dečak, tužan, pozlilo, plače, bolestan Foto: Pixabay

"Kakvi smo to ljudi postali?", reči su kojima počinje Instagram stori koji je uznemirio domaću javnost. U storiju se navodi da je 14-godišnjem dečaku iz Bačke Palanke koji boluje od dijabetesa pozlilo i da je pomoć potražio u obližnjoj prodavnici. Navodno je tražio čokoladnu bananicu, ali je nije dobio.

Kako se dalje u storiju navodi, dečak je bio sa drugom koji se uplašio za njegov život i ponovo se bez novca vratio u radnju, još jednom zatraživši čokoladnu bananicu. Navodi se i da mu je trgovac tada "opalio šamarčinu".

Ubrzo je žena koja je postavila stori, došla u istu prodavnicu sa novcem i kupila bananicu za dečaka. Kako je navela, u radnji joj nisu odgovorili na pitanje zbog čega nisu uslužili dečaka kome se slošilo, a na pitanja naše novinarke o slučaju radnica je rekla kako "pola od toga nije istina".

Zvanična reakcija stigla je u vidu saopštenja na sajtu preduzeća AD "Podunavlje". Prenosimo ga u celosti.

Kompanija AD „Podunavlje“ izražava duboko žaljenje i zabrinutost povodom nemilog događaja koji se desio sinoć u jednom od naših maloprodajnih objekata. Tim povodom organizovali smo internu istragu u koju smo, pored zaposlenih, uključili i porodicu dečaka sa željom da se što pre sazna tok događaja i krivci, kako bi se preduzele prikladne disciplinske mere.

Naša dužnost je da kažemo da su prvi rezultati pokazali da između našeg zaposlenog i dečaka nije bilo fizičkog kontakta, kako je prvobitno objavljeno. Takođe, zaposleni trgovci nisu bili upoznati da je ispred samog maloprodajnog objekta dečak kojem je na bilo koji način, zbog zdravstvenog stanja, trebala pomoć.

Porodici i dečaku još jednom, ovog puta javno, upućujemo najiskrenije izvinjenje.

Kao društveno odgovorna kompanija koja je nebrojano puta do sada učestvovala i organizovala najrazličitije humanitarne aktivnosti, sebi u budućnosti dajemo zadatak da širimo svest o dijabetesu kao i značaju hitne reakcije, među našim zaposlenima i potrošačima - stoji u saopštenju.

Video: Pronađena gomila bačenih neiskorišćenih zaštitnih maski u Bačkoj Palanci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    9. april 2021 | 22:26

    Kakva bezdusnica moras da budes da detetu kome je lose ne das bananicu od 20 din??

  • Mixx

    9. april 2021 | 23:08

    Ne krivim prodavace, ko zna koliko imaju manjka svaki popis i nemaju dete koje ima dijabetis..ne razumeju kako je to kada ti padne secer.. ja sam dijabeticar tip1 na insulinu vec 15 godina, prvih godinu dana nisam nosio sa sobom nikakve cokoladice niti sokove,zato sto sam mislio da profil koji ti urade u bolnoci da te zo to i da ne treba nista drugo da uzimam od hrane,e,kada mi je pao secer na 0.8 ,i sve pobelelo pred ocima ,jedva sam se vratio u zivot i tada 0.5 litara soka ide stalno samnom..cokoladice ne nosim i one doata sporije podizu secer kada mi je loše.. eto, nosi sok sa sobom i nemas problem..meri češće šećer ako imas dovoljno tracica,a koliko se secam vi do 24 godine imate pravo ma 150 tračica mesecno,a mi posle samo 50 mesecno.. ziv bio kolega, ovo ti je za nauk da moras sa sobom sok da nosis..znam da sam roman ovde napisao ali,kome treba procitacr..veliki pozdrav 🤪

  • Косингас

    9. april 2021 | 22:42

    Ово делује као да желите да оправдате то предузеће и њихове раднике. Срам да их буде, дете је могло да умре.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA