≫ 

Turci organizuju ture za vakcinaciju u našoj zemlji, cena i do 800 evra. Vlada Srbije: To je prevara

Jedna od tura organizuje se i u vreme Bajrama, odnosno od 14. do 16. maja, a cena za Fajzer- Biontek je 799 evra

  • 62
Turci, kovid vakcina, autobus turski turisti Foto-ilustracija: Shutterstock, Facebook/Exp-Ert Destination Management

Na društvenim mrežama masovno se deli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji. Pored Srbije, organizuje ih i za Rusiju, a kako je Telegrafu potvrđeno u Vladi Srbije - reč je o prevari.

Ova kompanija organizuje ture za Srbiju za vakcinaciju  Fajzer- Biontek vakcinom, ali i Moderna vakcinom, što ukazuje na moguću prevaru, jer ova vakcina u Srbiju još nije stigla.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Exp-Ert Destination Managemet (@expertdmc)

Kada je reč o Rusiji, ture za ovu zemlju vezane su za njihovu Sputnjik V vakcinu.

Kako se vidi na pamfletima ove kompanije, cena za turu za Srbiju, za vakcinaciju Fajzer -Biontek i Moderna vakcinom iznosi 324 evra, a druga tura samo za Fajzer- Biontek je 799 evra.

Za vakcinaciju u Rusiji cena je 1.099 evra.

Ono što je interesantno, jedna od tura organizuje se i u vreme Bajrama, odnosno od 14. do 16. maja i upravo ta tura za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom u Srbiji košta 799 evra.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Exp-Ert Destination Managemet (@expertdmc)

U Srbiji su da, podsetimo, trenutno dostupne četiri vakcine - kineska Sinofarm, američko- nemačka Fajzer- Biontek, ruska Sputnjik V vakcina i Astra Zeneka.

Moderna u Srbiju prema poslednjim informacijama treba da stigne tek u poslednjem kvartalu ove godine.

Reklame za ture dele Turci na društvenim mrežama, ali i naši državljani koji se pitaju o čemu je reč, i koji se nadaju da je zaista reč o šali na internetu.

Srbija je da, podsetimo, prvak u vakcinaciju regionu, ali i u Evropi. Do juče u 15 časova u našoj zemlji prvu dozu primilo je 2.836.012 građana, a drugu 1.158.744. Srbija je, takođe, organizovala pre dva vikenda i vakcinaciju za građane u regionu, pored toga što je pojednim zemljama ustupila vakcine koje smo mi dobili.

Video: Brnabić: Nema razloga da uvodimo obaveznu vakcinaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    10. april 2021 | 13:56

    turci namerno dolaze u Pazar. Oni misle da je to turski deo Srbije. Lekari iz Bosne nisu dosli nigde drugo u pomoc osim u Sandzak (Pazar). Vakcinacija iz muslimanskog dela Bosne ne ide u Beograd ili Kragujevac, nego u Pazar. Iz Pazara kazu, da je bosna pomogla Pazaru u doba teske epidemije, a ne pominju lekare iz Kraljeva ili Kragujevca Ili Krusevca. Pazar ne pominje novcanu i materijalnu pomoc, samo zato sto su zamislili da su odvojeni od Srbije. Ovo sto Pazar radi je ispod covecnosti, ispod dostojanstva. Ovo je sramota.

  • Хрвоје

    10. april 2021 | 16:25

    Требамо увести да се странци вакцинишу, добро је то. Ја бих то урадио на другачији начин. Сваки страни држављанин да буде у Србију у неком хотелу, мотелу или неком пансиону минимално 2 недеље и онда тек може да прими прву вакцину. За другу бих одредио бар 3 дана да морају боравити у Србију. Мере да буду на високом нивоу као и цена услуга где би ноћили. Немојте мислити да је то лоше јер би нама сви тако урадили. Сви нас мрзе. Цене би биле за сваког исте било које да су вакцине, нпр.100е по особи.

  • Vesna G

    10. april 2021 | 12:05

    Ne znam cemu se bunite.I sve ovo potvrđuje da se coveku ne mogu ze ugodiri.Necete da primite vakcine jer su ovakve ili onakve , imate prava da odlučujete o svom zdravlju nedozvoljavate da vas iko na nesto tera,ali i ne date da se te vakcine potrose na one po vasem mišljenju budale koje to zele .pa onda gledajte ti ovako .Vakcine nisu skupe 2-5 e su vec su placene ili ce ih baciti ili ce stranci doći dobiti te vakcine bez da plate njih ,ali će platiti putarinu ,prespavace u hostelima, hotelima ili gde vec ,a morace i da jedu piju znaci platicebih puno skuplje nego da smo im ih preprodali .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA