Zahuktava se trka za srednje škole: Svi termini male mature i prijemnih ispita

Preliminarni rezultati prijemnog ispita biće dostupni javnosti od 10-18. maja

  • 0
OŠ Laza Kostić

Foto: Marko Jovanović

Nakon završenog probnog prijemnog ispita koji se održao u osnovnim školama 9. i 10. aprila, izašao je kalendar aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za osmake u školskoj 2020/2021. godini.

Prema kalendaru, učenici osmog razreda imaće mogućnost analize probnog završnog testa koja će se realizovati od 12. do 16. aprila, dok će od 15. do 16. ovog meseca od 9 do 16 sati kandidati za prijemni ispit moći da se prijave podnošenjem obrasca neposredno u srednjoj školi koja ga sprovodi.

Kada je o maloj maturi u muzičkim školama reč, one će biti sprovedene 7, 8. i 9. maja od 10 sati, dok će u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku on biti realizovan 8. i 9. maja, takođe sa početkom u 10 sati.

Završni prijemni ispit u baletskim školama biće održan tokom 9, 10. i 11. maja, a počeće u 10 sati, dok je za učenike sa posebnim sposobnostima u matematici on zakazan za subotu, odnosno, 8. maj u trajanju od 10- 12 sati.

Za one posebno nadarene iz oblasti računarstva i informatike (matematika), kao i za učenike sa posebnim sposobnostima iz oblasti fizike, prijemni ispit će biti održan u nedelju, 9. maja, između 10 i 16 sati, dok će đaci sa posebnim talentom za biologiju i hemiju ispit raditi u subotu 15. maja, u isto vreme.

Iz geografije i istorije učenici sa posebnim sposobnostima radiće prijemni ispit 16. maja između 10-16 sati, dok će ispit za filološke nauke biti realizovan tokom subote i nedelje između 10- 12 sati.

Petak, subota i nedelja, odnosno, 14, 15. i 16. maj dani su kada će biti održan prijemni ispit iz likovne oblasti, dok će 16. maja test raditi oni sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti.

Tokom subote i nedelje od 8 do 16 sati biće omogućeno prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita biće dostupni javnosti od 10-18. maja, a podnošenje i rešavanje prigovora učenika na te rezultate biće omogućeno u istom periodu, dok će konačni rezultati biti objavljeni u sredu, tačnije 19. maja do 8 sati.

Za učenike osmog razreda završni ispit iz maternjeg/srpskog jezika zakazan je za sredu, 23. juna. Test iz matematike održaće se narednog dana, u četvrtak 24. juna, dok će kombinovani test biti održan trećeg dana, u petak, odnosno 25. juna. Sva tri završna ispita trajaće u vremenskom periodu od 9 do 11 sati.

Preliminarni rezultati završnog ispita za osmake na nivou škole biće okačeni 27. juna, u nedelju do 10 sati, a istog dana biće moguće uložiti žalbu i prigovore elektronskim putem i neposredno u osnovnoj školi.

Odgovore na eventualne žalbe prvostepena komisija dostaviće takođe 27. juna posle 16 sati, kao i 28. tog meseca nakon 15 časova.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni i dostupni javnosti u petak, 2. jula do 8 sati, dok će popunjavanje liste želja elektronskim putem biće omogućeno od 26. juna do 3. jula do 24 sati.

Učenici će tačnost svojih lista želja moći da provere 7. jula od 8 časova.

Podnošenje prijave za upis učenika u sredjne škole za prvi upisni krug biće omogućeno u ponedeljak i utorak 12. i 13. jula od 8 do 15 časova, dok će podnošenje prijava za upis u drugi upisni krug biti dostupno u petak 16. jula u isto vreme, a ovo se ne odnosi na upis u muzičke i baletske škole.

Prijavljivanje i raspoređivanje vanrednih učenika starijih od 17 godina za upis u srednje škole održaće se u utorak i petak, odnosno od 24-28. avgusta od 8 do 15 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA