≫ 

Dr Kon o merama za Vaskrs: Otkrio da li se razmatra uvođenje novih pred praznik

Epidemiolog je naveo da je epidemiološka situacija u našoj zemlji izašla iz vanredne

  • 21

Epidemiolog dr Predrag Kon istakao je posle sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, govoreći o predstojećim praznicima da na ovom sastanku nije bilo rasprave o merama koje bi upravo zbog Vaskrsa mogle da budu donete.

- Nije bilo rasprava oko mera za praznike na sednici. Bar ja lično ne očekujem da ćemo o tome nešto posebno pričati. Mislim da je do sada dovoljno poznato o tome. Biće apel svima da se izbegavaju ti kontakti, ali to je samo moje mišljenje. Dakle, nije bilo rasprave o tome - istakao je dr Kon.

On je naveo da je epidemiološka situacija u našoj zemlji izašla iz vanredne.

- Još imamo veliki broj pacijenata u bolnicama, ali je povećan broj otpusta i polako dolazi do pražnjenja bolnica. Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole, stariji razredi osnovne i srednjoškolci. S druge strane, kao podrška turizmu, izjednačena je cena PCR testiranja za naše građane i za strance. Takođe je doneta odluka vezano za Beogradski maraton da se može za takmičarski deo krenuti u pripreme, a što se tiče ostalog to ćemo videti. Zavisi od situacije. Drugih mera nema - rekao je epidemiolog Predrag Kon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrki

    16. april 2021 | 09:43

    Pa nisi ti mesija ,a ni bog da odlucujes o nasim zivotima,odlazi vise sotono i ne vracaj se,uzmi te pare sto su ti dali i pali.

  • Nebitno

    16. april 2021 | 09:52

    Otk 13:16-17: "Ona je prisilila sve  —  male i velike, bogate i siromašne, slobodne i robove, da im se utisne žig na desnu ruku ili na čelo, tako da niko nije mogao ni da prodaje ni da kupuje, osim onog koji je na sebi imao žig sa imenom Zveri ili s brojem njenog imena." Mt 10:32-33: "Ko god mene prizna pred ljudima, priznaću i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima. A ko god se odrekne mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred mojim Ocem koji je na nebesima

  • Kole

    16. april 2021 | 09:44

    Dok od mentora ne dobije druge insrtukcije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA