Beba od 11 dana najmlađi je kovid pacijent u Beogradu: Smeštena je u KBC "Dragiša Mišović"

Beba je stabilno

  • 4
Majka, beba, korona virus Foto-ilustracija: Pixabay

Zbog virusa korona u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu trenutno se nalazi 11 dece. Najmlađi ima samo 11 dana.  

Stanje najmlađeg pacijenta nije ugrožavjuće - "može se reći da je stabilno", kako kaže doktorka Zorica Živković za TV Prva.

- Njemu je najveći problem to što ima samo 11 dana i moramo da budemo strpljivi i da sačekamo da njegov imuni sistem da neki odgovor - rekla je Živković.

Klinička slika za poslednja dva meseca se značajno promenila u smeru opterećujućih stanja i težih formi kod adolescentne grupe.

- To su uglavnom bili pacijenti od 12, 13 do 18 godina sa značajnim promenama u smislu upale pluća - rekla je Živković.

Na pitanje kako bebe podnose korona virus Živković kaže da je njihovo iskustvo tokom rada za godinu dana da su sva deca bila stabilno i dobro. Dodala je da jesu imali simptome poput temperature, žutice, digestivne smetnje.

- Naše iskustvo sa tim brojem novorođenčadi je bilo dobro, nisu se komplikovali ako je dete bilo zdravo na rođenju pa se i ovo desilo, dobro je prošlo - rekla je ona.

Video: Novorođenče sa simptomima kovida na respiratoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA