• 34

Preminula beba od 9 dana iz Kragujevca koja je bila zaražena korona virusom

, Telegraf

Beba je prethodno bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj gde je i preminula

  • 34
Beba, Tiršova

Foto ilustracija: Nikola Jovanović/Marko Todorović

Beba iz Kragujevca, koja je bila zaražena korona virusom, imala citokinsku oluju i razvila simptome kao odrasli, nažalost, preminula je, saznaje Telegraf.rs. Ona je bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, ali je uprkos svim naporima lekara preminula.

Beba je prethodno iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, gde su se lekari od njenog rođenja borili za njen život, prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

- Novorođenče uzrasta 9 dana, u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja iz UKC Kragujevac prebačeno je UDK Tiršova. Tokom lečenja od infekcije covid 19, koja je kod novorođenčeta potvrđena odmah po rođenju, u UKC Kragujevac su primenjene sve terapijske procedure, neophodne u lečenju infekcije covid 19 u neonatalnom uzrastu - kažu za Telegraf.rs u Tiršovoj:

- Tokom lečenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz lekarsku pratnju prebacuje u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka lečenja, koje podrazumeva zamenu bubrežne funkcije i lečenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije.

Dodaju da na primenjenu terapiju tokom lečenja, nažalost, ne dolazi do poboljšanja:

- Pogoršava se multisistemsko popuštanje što dovodi do smrtnih ishoda bebe - kažu za Telegraf.rs u ovoj dečijoj klinici.

U UKC Kragujevac kažu da je beba juče popodne u veoma teškom teškom stanju prebačena je u Dečju kliniku u Tiršovoj.

- Tokom lečenja od infekcije virusom korona, lekari su primenili sve terapijske procedure neophodne za lečenje kovida. Beba je prebačena u Tiršovu, gde su postojale bolje mogućnosti za njeno lečenje, ali na žalost novorođenče je preminulo. Lekari su učinili sve da spasu život bebe - rekli su u UKC Kragujevac.

Ovo novorođenče rođeno je prošlog petka, 9. aprila.

Dete je stiglo na svet zaraženo korona virusom. Zarazila se još dok je bila kod majke u materici. U prvim satima je bila dobro, ali je trećem satu dobila temperaturu a ubrzo je razvila i sve simptome zapaljenja.

Stavljena je i na respirator. 

Redakcija portala Telegraf.rs porodici izjavljuje iskreno saučešće. 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzabe prica

    Prvo, svako je smrtan, pa i bebe, zato manite se vi boga, andjela i zakukavanja i marsh na vakcinaciju, uz maske i distancu.

  • Kata

    Jako mi je žao. Da nam ovaj slučaj bude poslednji. Vakcinišimo se, da zaštitimo one koji to iz opravdanih razloga ne mogu.

  • Vesna

    Tuga😢nikada da se ne ponovi nikome.roditeljima zelim puno snage da izdrze bol i gubitak .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima