≫ 

Lončar: Nismo zvanično potvrdili postojanje brazilskog soja, što ne znači da nećemo

"Ponašamo se kao da je tu"

  • 7
Zlatibor Lončar

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su procene stručnjaka u našoj zemlji da bismo do kolektivnog imuniteta protiv virusa korona mogli da dođemo krajem juna. Brazilski soj korona virusa još nije potvrđen u Srbiji, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, uz napomenu da to ne znači da nije prisutan i u našoj zemlji.

On je, međutim, na konferenciji za medije, kazao da se država i zdravstveni sistem ponašaju kao da je prisustvo tog soja virusa u Srbiji.

- Mi zvanično nismo potvrdili postojanje brazilskog soja, što ne znači da nećemo - kazao je Lončar, nakon sastanka sa ministrom zdravlja Severne Makedonije.

On je dodao da je taj virus, kada god se pojavio u nekoj zemlji, brzo bio i potvrđen.

- Ne kažem da ga nema, samo kažem da ga nisu potvrdili, ali se ponašamo kao da je tu, jer jedino tako možemo da odgovorimo na te izazove, ako mislimo da je već prisutan - zaključio je Lončar.

- Kada je reč o kolektivnom imunitetu, procena je naših stručnjaka da bismo mogli da dođemo u tu fazu krajem juna meseca, uz to da ispoštujemo sve - da se pridržavamo mera i da se vakcinišemo tempom koji sada ide. To zavisi od svih tih faktora", kazao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA