≫ 

Prognoza do kraja meseca: Naziru se prave prolećne temperature, ali još će nas zasipati kiša

Minimalna temperatura sutra od 2 do 6, maksimalna dnevna od 14 do 18 stepeni, u Beogradu do 16

  • 0
Dve slike knez Mihailove Foto: Telegraf/Đorđe Đurić

Meteorolog Đorđe Đurić dao nam je detaljnu prognozu za narednih desetak dana. Situacija i nije tako loša u odnosu na to kako je ova nedelja krenula - kiša nas neće uvek zaobići, ali smrzavaćemo se sve manje i manje.

U Srbiji u sutra jutro hladno, ponegde tmurno i maglovito. Tokom dana biće promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim intervalima, a ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje i pojava kiše ili kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, zapadnih pravaca.

Minimalna temperatura od 2 do 6, maksimalna dnevna od 14 do 18 stepeni, u Beogradu do 16.

U Srbiji prekosutra pretežno sunčano ili umereno oblačno i umereno toplo, uz umeren, a u Sremu, Bačkoj i na planinama i pojačan jugozapadni vetar. Maksmalna temperatura od 17 do 21 stepen u Beogradu do 20.

Krajem dana na severozapadu, a u toku večeri i noći i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni.

U petak na severu Srbije ujutro razvedravanje, uz sunčano vreme tokom dana, dok se u ostalim predelima očekuje oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz prestanak padavina i razvedravanje do kraja dana.

Maksimalna temperatura od 13 do 17 stepeni, u Beogradu do 15.

Za vikend sunčano, samo se u subotu na krajnjem jugu očekuje oblačnije, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura u subotu oko 15, a u nedelju i do 20 stepeni.

U ponedeljak još malo toplije, uz nešto više oblaka, a maksimalna temperatura biće od 18 do 22, u Beogradu 20 stepeni. Potom, prema trenutnim prognozama, postoji mogućnost novog pogoršanja vremena sa padavinama i padom temperatura za oko 5 stepeni.

Dakle, nastavak aprila donosi nam i dalje promenljivo vreme, ali će ono biti i toplije i sa temperaturama uglavnom u skladu sa kalendarom ili tek malo hladnije od proseka. Prosek maksimalnih temperatura za poslednju, tj. treću dekadu aprila je od 17 do 21 stepen.

Video: Pljusak snega i leda pogodio Beograd: Prestonica se zabelela za pola sata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA