≫ 

"Sin čuo da kuća krcka, samo se sručilo": Mladići u "mercedesu" udarili u most, odbacio ih na kuću

Pola kuće srušilo se nakon što se automobil zakucao u kuću

  • 8
Rajko Božić, deda vozača mercedesa, auto srušio kuću Printscreen YouTube/Palanka danas

Na regionalnom putu Smederevska Palanka-Velika Plana u ponedeljak uveče automobil je izleteo sa puta, udario u noseći stub kuće, a oko pola sata kasnije, dvospratna kuća se urušila. Mladići koji su bili u automobilu, srećom, nisu ozbiljnije povređeni.

Nezgoda se dogodila u ulici Vojvode Mišića 198 u Velikoj Plani, u pravcu prema Smederevskoj Palanci. Automobil je marke "mercedes" planjanskih registarskih tablica, a vozač i tri putnika su prebačeni u palanačku bolnicu.

- Pošli su da odvezu drugara koji živi blizu ovog mesta. Mislim da im je proklizao automobil. Zakačili su most i on ih je bacio na kuću. Kuća je pala oko pola sata nakon što su izašli iz atubomobila. Nisu ni pokušavali da izvuku auto. Moj sin je došao da pogleda šta se dešava, čuo da zgrada krcka i rekao im da se ne približavaju. Samo se sručilo, prvo je pala donja, pa gornja ploča - rekao je za "Palanku danas" Rajko Božić, deda vozača mercedesa.

Smederevska Palanka, automobil udario u kuću Foto: Palanka danas

Kako kaže, kuća se verovatno urušila jer je armatura istrulila, s obzirom na to da "stoji 30 godina nezavršena".

Dodaje da momci nisu ozbiljnije povređeni.

- Dobro su, jedan od njih je udario ili izlomio nos. Imali su pojaseve, vazdušni jastuci su se otvorili, to ih je spasilo. Mog unuka, koji je vozio, bole grudi od pojasa, kad ga je cimnuo. Išli su u bolnicu na snimanja, nema većih povreda - dodaje on.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    21. april 2021 | 10:53

    Ajde ovi sto su protiv saobracajnih kontrola I zakona procitajte ovo I stavite sebe u njihovu situaciju.

  • komšija

    22. april 2021 | 01:23

    Hvala Bogu da su svi dobro. Ali u zoni škole, auto se ne vozi brzo, pritom ako je ‘proklizao’ samo auto, srušio mostic (bankinu) koja je iznad potoka, preleteo taj potok i nakon 10m se zakucao u kuću rekao bih da vozac nije vozio po propisima i da je brzina bila daleko veća od dozvoljene, a kad je zona škole dozvoljena brzina je 30km/h..(zona škole u naselju), nakon 21h kao sto se i dogodilo, ograničenje iznosi 50km/h jer je naseljeno mesto. Svakako prilikom proklizavanja kao sto je deda rekao ne bi došlo do ovoga da je brzina prilagodjena propisima. Pozdrav iz Velike Plane :)

  • J

    21. april 2021 | 13:03

    Jadni nemaju za leb, odecu.Svratili da se ogreju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA