Stefanović čestitao Dan vojske: I u godini za nama pokazali ste da dostojno koračate stazama predaka

Na hrišćanski praznik Cveti, 23. aprila 1815. godine podignut je Drugi srpski ustanak

  • 1
Ministar Stefanović položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana Vojske Srbije Foto: Mod.gov.rs/Andrija Gavrilovic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije.

- Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april, Dan Vojske Srbije. Na hrišćanski praznik Cveti, 23. aprila 1815. godine podignut je Drugi srpski ustanak. Danas proslavljamo više od dva veka od kada su naši preci pokazali i dokazali da Srbiju niko i ništa ne može slomiti.

I u godini za nama, pokazali ste da dostojno koračate stazama naših predaka i časno nosite vojničku uniformu. Bezuslovna ljubav prema otadžbini, nesebična predanost, vrhunska obučenost i marljivi rad vaše su osobine zbog kojih zaslužujete svako divljenje i poštovanje.

Suočili ste se i sa epidemijom kovid 19 odvažno i srčano, baš kao i sa elementarnim nepogodama i drugim nepredviđenim situacijama pre, i još jednom dokazali da za vas ne postoji prepreka u vašoj nameri da pomognete svom narodu. Neprijatelj je ovog puta bio drugačiji, ali vas to nije sprečilo da, kao i uvek, budete na pravom mestu i u pravo vreme, svuda gde je situacija najteža i gde ste najpotrebniji svom narodu.

Zato će država na čelu sa predsednikom i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da investira u vas i u opremanje i modernizaciju Vojske Srbije i u poboljšanje životnog standarda vas i vaših porodica.

Vi svojom hrabrošću i predanim radom činite Srbiju bezbednom i sigurnom zemljom. Štitite je od svakog zla i činite je stabilnim i prosperitetnim mestom za život svih građana.

Ponosan što sam deo sistema koji čine tako izuzetni ljudi, čestitam vam praznik uz želju da nastavimo da gradimo bolju budućnost i još lepšu Srbiju za našu decu - stoji u čestitki.

Stefanović položio venac na Spomenik Neznanom junaku

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas venac, uz vojne počasti, na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana Vojske Srbije – 23. aprila.

Ministar Stefanović je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-majora Duška Žarkovića.

- Istrajan, ponosan i hrabar. Baš takav je naš narod. Opstao je, uprkos brojnim iskušenjima kroz vekove, zahvaljujući nesalomivoj jačini duha i volje. Srpski vojnik njegovo je oličenje.

Naši besmrtni junaci, i danas vam odajemo poštu, jer su vaša žrtva i herojski podvizi nezamenljivi uzor jedinicama i komandama Vojske Srbije. Ostavili ste im u amanet slobodnu otadžbinu. Inspirisani vašim delima i danas časno nose vojničku uniformu i nikada ne posustaju u borbi za bezbednu i bolju Srbiju. Bili biste ponosni na njih.

Heroji, večna vam slava i hvala! - napisao je u spomen-knjizi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    23. april 2021 | 17:02

    Ministar i njegove čestitke......blago nama i sa njim i sa vojskom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA