≫ 

"Otišao na posao, vratio se u kovčegu": Baka još čeka dr Nešu, sve stoji kako je ostavio

* Mladi anesteziolog iz Beograda od aprila prošle godine bio je u crvenoj kovid zoni * U januaru je preminuo na respiratoru * Danas mu otkrivena nadgrobna ploča

  • 39

Danas je na Topčiderskom groblju u Beogradu otkrivena nadgrobna ploča preminulom anesteziologu dr Nenadu Maksimoviću koji je 4. januara ove godine izgubio bitku sa korona virusom.

Mladi lekar radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom epidemije bio je na ispomoći u KBC "Dr Dragiša Mišović". Za njim je ostala 88-godišnja baka koja je ranije za Telegraf.rs pričala o tome kako ga je odgajala od 1.700 grama, koliko je imao na rođenju. Rodio se osam dana po pogibiji oca. Sina je izgubila u saobraćajnoj nesreći, a unuka je odgajala sa svojim mužem, Nenadovim dedom.

Deda je preminuo tokom studija, a student medicine i njegova ostarela baka nastavili su da guraju kroz život. Pričala nam je i kako se molila da ne upiše medicinu, jer se nadala da se što pre osamostali. Kada je ipak postao "vladar iz senke", kako je doživljavao anesteziologe, deficitarne u zdravstvenom sistemu, ponosila se njegovim delima.

Danas je na groblju bila da otkrije uklesanu fotografiju svoga prerano preminulog unuka. Sa stetoskopom oko vrata i u zelenoj uniformi blago se osmehuje prisutnima sa slike.

Bakin život se potpuno promenio. Kaže kako je ostala potpuno sama. Seti se komšija koji brinu o njoj, pa ih zahvalno spomene. Ipak, kaže kako i dalje u neverici čeka Nenada da se vrati s posla.

- Otišao na posao, vratio se u kovčegu - rekla nam je u kratkom razgovoru na groblju.

Kaže kako su sve njegove stvari ostale kako ih je on ostavio, njegov krevet. Kaže i kako čeka noć da legne i dan da ustane.

Oko nje omladina, kolege i prijatelji pokojnog doktora Maksimovića, svako sa osmehom za Nenadovu baku.

Video: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    25. april 2021 | 16:39

    Sa velikom tugom sam primio vest o njegovoj smrti. Dečko kao planina,napacen kao dete,baka ga odgajila,školovala...I dade život za narod u prvoj liniji protiv opake bolesti. Uplatio sam skromnu cifru ma racun njegove kolegenice koja je sakupljala za spmenik.

  • Sara

    25. april 2021 | 16:15

    Tugo najtuznije, boze zasto si tako nepravedan pa ne dozvolis namucenim ljudima da malo i uzivaju u plodovima svoga rada.Bas mi je tesko ovo palo.

  • Marina

    25. april 2021 | 16:17

    Ova smrt me je potresla ko da je neko moj. 😥😥😥😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA