Delovi Novog Sada bili bez struje: Požar najverovatniji uzrok

Elektromreža Srbije se oglasila

  • 0
mrak, ulica, lampion, bandera, zgrada Foto: Pixabay/StockSnap

Delovi Novog Sada ostali su večeras bez električne energije.

Građani su prijavili da struje nije bilo u delu Limana, Grbavica, Adicae, Telep, ali ni u pojedinim mestima na sremskoj strani grada, prenosi portal 021.

Kako dodaje, semafori nisu bili u funkciji, a ulična rasveta i dalje nije u funkciji.

Isključenje struje nije najavljeno, pa je nepoznato šta je izazvalo prekid.

Elektromreža Srbije se tim povodom, oko 22.30 časova oglasila  saopštenjem.

- Obaveštavamo javnost da su večeras u periodu od 20.37 do 20.53 potrošači u Novom Sadu koji dobijaju električnu energiju iz TS Novi Sad 1 i TS Novi Sad 7 ostali bez napajanja električnom energijom. Razlog ovome je najverovatnije požar koji je detektovan u blizini dalekovoda 110 kV broj 127/1 TS Novi Sad 1 - TS Novi Sad 3 i zbog čega su odreagovali sistemi zaštite. Potrošači su dobili elektičnu energiju prenapajanjem, a policija i ekipe Elektromreže Srbije AD su na licu mesta – navedeno je u saopštenju iz EMS.

Struje nije bilo na Limanu, Grbavici, Telepu, Adicama, u pojedinim delovima grada na sremskoj strani, kao i u Sremskim Karlovcima.

Za vreme prekida u napajanju električnom energijom semafori nisu radili, nije bilo ni ulične rasvete pa je u to vreme zabeležen manji sudar automobila i gradskog autobusa na raskrsnici kod Limanske pijace.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA