≫ 

Marko i Hristina su komšije, a upoznali se tek u kovid bolnici: Zavoleli se, uskoro venčanje i beba

Narednih pet godina će, opet zajedno, provesti na specijalizaciji u Nišu, ali zajedničku budućnost planiraju u rodnom gradu

  • 8
Par, Niš, Hristina, lekari

Foto: S. Tasić

Mladi lekari Zdravstvenog centra Vranje, Hristina Spasić i Marko Ivančov, upoznali su se radeći u kovid sistemu, a tako se rodila i ljubav koja će biti krunisana brakom, zajedničkim stručnim usavršavanjem i prinovom.

Njihova ljubav započeta je u teškim danima na početku pandemije virusa korona, pre više od godinu dana.

- Kao mladi lekari, angažovani zbog povećanog obima posla u kovid sistemu ZC Vranje, tu smo se upoznali i započeli romansu. Iako radimo na različitim odeljenjima, moramo da se dobro poznajemo, kao deo istog tima - kaže Marko.

- Od poznanstva do zbližavanja nije prošlo mnogo vremena, a plamen naše ljubavi zapravo je raspirila kiša - dodaje.

Hristina se nadovezuje na priču i seća se kako se sve odigralo.

- Nakon napornog dana na poslu, trebalo se vratiti kući pešice, po pljusku. Marko se ponudio da me poveze i ispostavilo sa da čak stanujemo u istom kraju, a da se ranije nismo poznavali. I tako, korak po korak, stigli smo do veridbe - objašnjava Hristina uz osmeh.

U međuvremenu, ovaj mladi par dobio je i stalno zaposlenje u Zdravstvenom centru Vranje, a našli su se i na spisku ove ustanove za specijalizaciju.

Hristina je odabrala opštu hirurgiju, dok će Marko usavršavati ortopediju sa traumatologijom.

Narednih pet godina će, opet zajedno, provesti na specijalizaciji u Nišu, ali zajedničku budućnost planiraju u rodnom gradu.

Ipak, ovog proleća ih najpre čekaju dve prijatne dužnosti; najpre venčanje, a zatim i prinova koja bi trebalo da dođe na svet početkom juna.

Video: Kako danas izgleda unutrašnjost bolnice u Batajnici

(S.Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA